08 Eylül 2014 16:14

Tartışmalı Konak tünellerine bilirkişi incelemesi

Kamuoyunda 'Konak Tünelleri' olarak bilinen Konak-Yeşildere bağlantı yolu projesi ile ilgili olarak Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinin açtığı dava ile ilgili bilirkişi heyeti bugün şantiyede inceleme yaptı.

Tartışmalı Konak tünellerine bilirkişi incelemesi
Paylaş

Kamuoyunda “Konak Tünelleri” olarak bilinen Konak-Yeşildere bağlantı yolu projesi ile ilgili olarak Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinin açtığı dava ile ilgili bilirkişi heyeti bugün şantiyede inceleme yaptı.

Kente dair hazırlanmış hiçbir planda yer almayan Konak tünelleri ile ilgili ŞPO tarafından açılan davaya Dokuz Eylül Üniversitesinden iki öğretim üyesi bilirkişi heyeti olarak görevlendirildi.

Bilirkişi heyetinin incelemeleri sürürken TMMOB şantiye önünde basın açıklaması yaptı. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi İkinci Başkanı Uğur Bayrak TMMOB adına yaptığı açıklamada, Konak-Yeşildere bağlantı yolu projesinin, iktidarın kentlere, kültüre, tarihe, bellek ve birikime bakışındaki yıkıcılığı ve vurdumduymazlığı görmek açısından önemli bir örnek olduğunu ifade etti.

Bayrak, Konak Tünelleri inşaatının, kentsel sit, tarihi sit, ikinci ve üçüncü derece arkeolojik sit alanları ve doğal sit alanları ile korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının altında yapıldığını belirterek, “Yapılan bu tünel üstteki bütün sit alanlarına zarar vermektedir” dedi.

‘GEREKSİZ PROJE’

Projenin başından beri tünelin İzmir kentine hiçbir fayda sağlamadığını, ulaşım akslarında hiçbir oynamaya neden olmadığını, gereksiz bir proje olduğunu söylediklerini vurgulayan Bayrak, “Aynı zamanda söz konusu proje imar planları yapılmadan tamamen kaçak olarak başlamış, daha sonradan üzerine imar planları eklenmiştir” dedi.

Konak tünelleri inşaatı gerekçe gösterilerek tünellerin üzerinde yer alan İzmir’in en eski mahallelerinden Damlacık’ın boşaltılması gündeme gelmişti.(İzmir/EVRENSEL)       

ÖNCEKİ HABER

Oyuncular Sendikası yeni yönetimini seçti

SONRAKİ HABER

Bakan Elvan: İş kazaları ile ilgili önemli kararlar alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...