06 Eylül 2014 14:50

Ankara'ya yürümek isteyen İŞKUR işçilerine polis saldırdı

Van'da yerel seçimlerin ardından işten çıkarılan İŞKUR işçilerinin, işe geri alınmaları amacıyla Ankara'ya yapmak istediği yürüyüşe saldıran polis, 22 işçiyi gözaltına aldı. 4 işçi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Ankara\'ya yürümek isteyen İŞKUR işçilerine polis saldırdı
Paylaş

Van'da yerel seçimlerden sonra işten çıkarılan ve 13 Haziran'dan beri Faqiye Teyran Parkı'nda eylemde olan İŞKUR mağdurları işçiler, Ankara'ya yürümek isteyince polis saldırısıyla karşılaştı. 85 gündür oturma eylemini sürdüren 400'e yakın işçi, bir kez daha Feqiyê Teyran Parkı'nda bir araya gelerek, "Terk etmeyen ama terk edilen depremzede İŞKUR çalışanları Ankara yolunda" pankartını açtı. Ankara'ya yürüyüş öncesi işçiler adına açıklama yapan İsmail Tatlı, istihdamlarının kalıcı hale gelmesi için onlarca kez başta dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan, milletvekilleri ve birçok devlet yetkilisi ile görüştüklerini belirterek, "Bizlere her defasında istihdamlarımızın kalıcı olması yönünde ne gerekiyorsa yapılacağını, bir takım çalışmaların başlatıldığı vaatlerinde bulundukları halde 13 Haziran tarihinde işten çıkışlarımız verildi. Açıkça kandırıldık" dedi.

'VAN'DAN ANKARA'YA YAYA GİDİYORUZ'

Van'daki istihdam sorununun çözüleceği umudunun verilmesine karşın başta AKP Hükümeti olmak üzere siyasilerin duyarsız kaldığını belirten Tatlı, "85 gündür istihdamımızın kalıcı olması için en ufak bir adım dahi atılmadı. Yetkililerin bu duruma karşı olumsuz cevap vermesi akla mantığa ve vicdanlara sığmıyor. Bu durumu anlamak zor hatta imkansızdır" ifadesinde bulundu. Haklarını almak için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Tatlı, seslerini duyurmak ve meşru taleplerine olumlu bir yanıt aramak için Ankara'ya yaya olarak yürüyeceklerini söyledi. 

Açıklama ardından, "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarını atan işçiler, yürüyüşe geçti. Yürümeye başlayan içiler polis engeli ile karşılaştı. Durdurulmak istenen işçilere, biber gazı, TOMA, plastik mermi ve coplarla saldıran polisler, haber takibi yapan basın mensuplarına hakaret ederek, sözlü saldırıda bulundu. Uzun süren olaylar esnasında Bünyamin Deniz isimli işçi kafasına isabet eden plastik mermi ile yaralandı. 

Sokaklara dağılan işçilere sert müdahalede bulunan polislerin kullandığı gaz nedeniyle Şevket Demeze isimli işçi ise fenalık geçirdi. İkinisan Caddesi'nden İpekyolu Caddesi'ne inen işçiler, yeniden polis barikatı ile karşılaştı. Caddeyi trafiğe kapatan işçiler, polis saldırısıyla karşılaşınca bir işçi, köprünün üzerine çıkarak polislerin saldırısını protesto etmek için atlamaya çalıştı. Polis söz konusu işçiye müdahale ederek gözaltına aldı. 

Uzun süren olaylar sonucunda 22 işçi gözaltına alınırken, 4 işçi ise saldırı sonucunda çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Boya yapan 5 işçi tinerden zehirlendi

SONRAKİ HABER

Mustafa Şevik, mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...