03 Eylül 2014 08:59

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, İçişleri'ne geri döndü

4 Mart 2010 tarihinde "PKK'nin tasfiye edilmesi için PKK ile mücadele eden kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak" için kurulan ve zaman zaman KCK operasyonlarının yürütülmesinde de rol alan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı bakanlar kurulu yeniden İçişleri Bakanlığına bağlandı.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, İçişleri\'ne geri döndü
Paylaş

4 Mart 2010 tarihinde "PKK'nin tasfiye edilmesi için PKK ile mücadele eden kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak" için kurulan ve zaman zaman KCK operasyonlarının yürütülmesinde de rol alan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı bakanlar kurulu yeniden İçişleri Bakanlığına bağlandı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan müsteşarlık daha sonra yapılan düzenlemeyle Başbakanlığa bağlanmıştı.

Kuruluşun bağlı olduğu bakanlığın değiştirilmesi ile ilgili işlem kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla alınan kararda; "Başbakanlığa bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması, 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunun 19/A maddesi uyarınca uygun görülmüştür." denildi.

Resmi Gazete'nin 04.03.2010 tarihli nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren 5952 sayılı ''Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun" ile terörle mücadeleye ilişkin politika ve stratejileri geliştirmek ve bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere, İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, 2011 tarihinde yapılan değişiklikle Başbakanlığa bağlanmıştı. 

Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla da Başbakanlık Yardımcılığı’na bağlı Diyanet işleri Başkanlığı Başbakanlığa bağlanmıştı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Marmara için kuvvetli yağış uyarısı!

SONRAKİ HABER

Astra Zeneca mahkeme kararını uygulamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...