02 Eylül 2014 22:49

Papa’nın barış maçı efsaneleri buluşturdu

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun isteğiyle “Barış İçin Dinlerarası Maç” adı altında düzenlenen karşılaşmada futbolun yıldızları boy gösterdi.

Papa’nın barış maçı  efsaneleri buluşturdu
Paylaş

Esma ÇAKIR

Katoliklerin  ruhani lideri Papa Francesco’nun isteğiyle “Barış İçin Dinlerarası Maç” adı altında düzenlenen karşılaşmada futbolun yıldızları boy gösterdi.

Roma Olimpiyat Stadı’ndaki maçta aralarında Diego Armando Maradona, Roberto Baggio, Javier Zanetti, Gianluigi Buffon, Andriy Shevchenko, Fernando Muslera, Samuel Eto’o ve Emre Belözoğlu’nun da bulunduğu 50’ye yakın isim forma giydi.

Arjantinli Papa Francesco, bu organizasyon için İtalya’ya gelen futbolcular ve aileleri ile bu ülkedeki farklı dinlerin temsilcilerini Vatikan’daki 6. Paulus Salonu’nda kabul etti. 400’e yakın davetlinin bulunduğu buluşmaya, Müslüman bir oyuncu olarak Türkiye’den çağrılan Emre Belözoğlu ile eski takım arkadaşı Diego Lugano ve Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera da katıldı.

Maça davetli oyuncular arasında en çok ilgiyi Arjantinli futbol efsanesi Maradona gördü. Maradona, aynı zamanda vatandaşı olan Papa’ya 10 numaralı ve sırtında ‘Francesco’ yazan, imzalı Arjantin Milli Takım forması hediye etti. Papa, tek tek konuklarının ellerini sıkarken, Maradona’yı samimi bir şekilde kucaklayarak, “Ben de seni bekliyordum” dedi.
Papa, burada yaptığı kısa konuşmada sporun, ırkçı, kültürel ve dini temelli ayrımcılık yapmadan, bir arada yaşamaya barışçıl katkı sağladığını ifade etti.

MARADONA’NIN TAKIMI KAYBETTİ

20 bine yakın kişinin izlediği karşılaşmada takımlar, Arjantin Milli Takım Teknik Direktörü Gerardo Martino’nun yönettiği ‘PUPİ’ ve Arsenal’i çalıştıran Arsene Wenger’in teknik direktörlüğünü yaptığı ‘Scholas’ olarak adlandırıldı.

Maradona’nın 90 dakika boyunca sahada kaldığı mücadeleyi, PUPİ takımı 6-3 kazandı. Söz konusu takıma, barışın simgesi olan zeytin ağacı şeklindeki gümüş bir kupa verildi. Maç sonrası konuşan Diego Armando Maradona, bir dönem, yardıma ihtiyacı olanlar için yeteri kadar şey yapmayan kiliseden uzaklaştığını anlatarak, “Papa harika bir insan ve böylece ben de rotamı değiştirdim. Barışın konuşulduğu her yerde ben de olacağım, aç olan çocuklara yardım edeceğim” dedi.

BELÖZOĞLU: PAPA İLE BULUŞMAK GÜZELDİ

Karşılaşma öncesi Vatikan’da basın mensuplarına açıklamada bulunan Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ise, “Papa Francesco ile buluşmak güzel bir duyguydu. Burada çok güzel bir amaç için beraberiz. Çok fazla sayıda Müslüman oyuncu yok, ben de buraya ülkem adına geldim. Elimizden geldiğince ülkemizi ve değerlerimizi temsil etmeye çalışacağım” ifadelerini kullandı.
(Vatikan/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Van Gaal para saçtı

SONRAKİ HABER

YARSAV: Seçime müdahale etmeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...