02 Eylül 2014 19:08

Celtic ve St.Johnstone’a Filistin cezası

İskoçya’nın Celtic ve St. Johnstone kulüpleri Avrupa Kupası maçlarında tribünde Filistin bayrağı açtıkları için cezaya çarptırıldı. Her iki kulübe de 18 bin avro para cezası kesildi. UEFA kurallarının 16. maddesinin 2. fıkrasının e bendine göre tribünlerde siyasi içerikli mesaj vermek yasak.

Celtic ve St.Johnstone’a Filistin cezası
Paylaş

İskoçya’nın Celtic ve St. Johnstone kulüpleri Avrupa Kupası maçlarında tribünde Filistin bayrağı açtıkları için cezaya çarptırıldı. Her iki kulübe de 18 bin avro para cezası kesildi.
UEFA kurallarının 16. maddesinin 2. fıkrasının e bendine göre tribünlerde siyasi içerikli mesaj vermek yasak.

Avrupa futbolunun yönetici kurumu, Celtic ve St. Johnstone tribünlerinde açılan Filistin bayraklarını, İsrail’in Gazze şeridine yönelik 7 hafta boyunca devam eden ve 2 binin üzerinde ölüme sebep olan saldırıları sebebiyle “politik mesaj” kabul etti. İrlanda temsilcisi Dundalk’ın tribünleri de Hajduk Split’le oynanan maçta Filistin bayrakları açmış ve para cezasına çarptırılmıştı. Dundalk cezaya itiraz edeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl da tribünde açlık grevinde yaşamını yitiren IRA Komutanı Bobby Sands pankartları açıldığı için cezaya çarptırılan Celtic’te yönetim, UEFA’dan karara ilişkin yazılı gerekçe beklediklerini ve o gelene kadar da yorumda bulunmayacaklarını duyurdu. (SPOR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu\'nu protesto etti

SONRAKİ HABER

Dünya Kupası’nda Türkiye Ukrayna’ya 64-58 yenildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa