02 Eylül 2014 18:31

Diyarbakır'da F16 uçağı düştü

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16D savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçağın pilotu, fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu.

Diyarbakır\'da F16 uçağı düştü
Paylaş

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16D savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçaktaki pilot, fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu.

Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi. Uçaktaki pilot fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı.

Kazanın ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'nın sivil uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

UÇAĞIN MOTORU ALEV ALMIŞ

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'ne iniş sırasında düşen F-16 savaş uçağının motor kısmının alev aldığı belirtildi. Uçakta 1 pilotun bulunduğunu belirten yetkililer, eğitim uçuşundan dönen uçağın inişe geçtiği sırada pilotun motor kısmında alev görmesi üzerine durumu merkezine bildirip daha sonra fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk ettiğini söyledi. Yetkililer, pilotun terk ettiği uçağın bir elektrik direğine çarptıktan sonra pistin kenarına çakıldığını belirterek, uçakta patlama olmadığını açıkladı. Pistte düşen uçağın enkazının kaldırılıp, uçuşlara kapatılan Diyarbakır Havalimanı'nın yeniden açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

GENELKURRMAY AÇIKLAMA YAPTI
Genelkurmay Başkanlığı trafından yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır'da 182'nci Filoya ait bir F-16 uçağı henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düşmüştür. Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulmuştur. Pilotun sağlık durumu iyidir" denildi.

DİYARBAKIR HAVALİMANI UÇUŞLARA KAPATILDI 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16 savaş uçağının inişe geçtiği sırada piste düşmesi üzerine Diyarbakır Havalimanı'nı sivil uçuşlara kapattı. İstanbul'dan kalkacak uçaklar da Batman'a yönlendirildi. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan NOTAM, yani havacıları bilgilendirme notunda, kaza sonrası Diyarbakır Havalimanı'na uçuşların durdurulduğu bildirildi. 

Bugün saat 19.00'da İstanbul-Diyarbakır seferini yapması planlanan 8Q036 sefer sayılı Onur Air uçağı, kaza nedeniyle kapanan Diyarbakır Havalimanı yerine, Atatürk Havalimanı'ndan Batman'a uçacak. Türk Hava Yolları'nın saat 20.50'de ve saat 00.20'de İstanbul-Diyarbakır seferini yapacak uçaklarının da, Diyarbakır Havalimanı'nın kapalı olması durumu devam ederse Batman'a inmesi planlanıyor.

PİLOT KADIN YÜZBAŞININ DURUMU İYİ

Diyarbakır'da düşen F-16 savaş uçağının pilotunun kadın yüzbaşı olduğu belirtildi. Uçaktan fırlatma koltuğunu kullanarak ayrılıp paraşütle atlayan Hava Pilot Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı'nın, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Türk Hava Kuvvetleri'ndeki 4 kadın F-16 pilotundan biri olan Şefika Burcu Arpacı, 182'nci Atmaca Filo'da görev yapıyor. Pilot Yüzbaşı Arpacı, 2010 yılında Kanada'da yapılan tatbikata katılarak Atlantik Okyanusu'nu F- 16 uçağı ile geçen ilk kadın pilot olmuştu. Pilot Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı'nın eşi de pilot ve 2.5 yaşında bir kızları var. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP binasını işgal eden BELTAŞ işçileri gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Kadınlar Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu\'nu protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa