02 Eylül 2014 15:20

Taksim’in meydan özelliğini yok edecek projeye onay

Taksim Meydanı için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hazırlattığı proje onaylandı. Uzmanlar projeyi, Taksim’in meydan özelliğini kaybedeceği gerekçesiyle eleştiriyor.

Taksim’in meydan özelliğini yok edecek projeye onay
Paylaş

Taksim Meydanı için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hazırlattığı proje onaylandı.

İstanbul 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, 16 Temmuz tarihli kararında “Taksim Meydanı ve Yakın Çevresi Düzenleme Projesi” ile “Taksim Gezi Parkı Yaya Geçidi Projesi”nin, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu açısından sakıncası olmadığını belirtti. Projeye göre meydanın çeşitli yerlerine ağaçlar dikilecek, süs havuzları ve oturma grupları yapılacak.

Projeyi yürüten TÜMAŞ ve On Tasarım firmaları ise raporunda, “İstanbul’un en önemli meydanı olan, ancak mevcut haliyle bir boşluk ve mekansızlık hissi uyandıran Taksim’e, proje sayesinde bir kent meydanı olma özelliği getirildiği” ifadesine yer verdi.

Meydanın simgesi Cumhuriyet Anıtı’nın da düzenlendiğinin belirtildiği raporda, Tarlabaşı yönündeki yükseltilmiş bahçeyle araç tüneli çıkışından kaynaklanabilecek gürültü ve kirliliğin meydandan yalıtılarak, mekanın konforunun artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Uzmanlar ise projeyi, Taksim’in meydan özelliğini kaybedeceği gerekçesiyle eleştiriyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadir Topbaş: Çok şükür barajların doluluk oranı yüzde 16

SONRAKİ HABER

Yargıtay’ın kararı taciz zanlısını tahliye ettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa