02 Eylül 2014 12:17

Mardin'de ilk kez 4 dilli tabela asıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, ildeki farklı kültür, din ve dillerin bir arada yaşaması itibariyle bu özgünlüğü göz önünde bulundurularak bir ilke imza attı. Mardin'in tarihi boyunca ilk kez bir belediye 4 dilde hizmet vermeye başladı.

Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin eş başkanlık binasına 4 dilde tabela asıldı. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, büyük bir eksikliği tamamlamanın ilk adımını attıklarını söyledi. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi, ildeki farklı kültür, din ve dillerin bir arada yaşaması itibariyle bu özgünlüğü göz önünde bulundurularak bir ilke imza attı. Mardin'in tarihi boyunca ilk kez bir belediye 4 dilde hizmet vermeye başladı. Mardin Büyükşehir Belediyesi, "Çok dilli hizmet" projesi kapsamında belediye hizmet binasının girişine 4 dilde tabela astı. Belediye binasının giriş kapısının hemen üstünde Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice dillerinde Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni gösteren tabela asıldı. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, belediyenin eş başkanlık binasına asılan 4 dilli tabela için görüşlerini şöyle dile getirdi: 

"Mardin'in her sokağında farklı dilde seslerini duyarsınız, Kürtçe, Arapça, Süryanice, Türkçe. Çan sesleri ezan seslerine karışır. Yeni bir ahenk oluşturur. Kültürler, inançlar ve diller bir aradadır. Tüm bu farklılıklar zenginlik olarak kabul edilir. Birlikteliğin kıymeti bilinir. Bugüne kadar yerel seçimlerin hizmet yürüttüğü belediyede bu güzelliğin, zenginliğin yansıtılmamış olması büyük bir eksiklikti. Biz şu anda gururla bu eksikliği tamamlamanın ilk adımını attık. Mardin halklarına hayırlı olsun." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ağustos ayınca en az 158 işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Af Örgütü: IŞİD \'etnik temizlik\' yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa