02 Eylül 2014 11:22

Yakup Saygılı'ya sözlü ve fiziki taciz iddiası

17 Aralık Operasyonu'nda görev alan polislerin de aralarında bulunduğu kişilere yönelik dün sabah operasyon yapılmıştı. 22 Temmuz Operasyonu'nun 3. dalgası olan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu bir grup adliyeye getirildi.

Yakup Saygılı\'ya sözlü ve fiziki taciz iddiası
Paylaş

17 Aralık Operasyonu'nda görev alan polislerin de aralarında bulunduğu kişilere yönelik dün sabah operasyon yapılmıştı. "22 Temmuz Operasyonu"nun 3. dalgası olan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında  eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da bulunduğu bir grup adliyeye getirildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Buradan bir çevik kuvvet otobüsüyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen şüpheliler, otoparktan adliyeye sokuldu. Şüpheli polislerin ifadesinin soruşturmayı yürüten savcı İsmail Uçar tarafından alınması bekleniyor. (DHA)


4 POLİS SERBEST BIRAKILDI

Adliyeye sevk edilen 17 şüpheli polisten, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da bulunduğu 4 polis, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 

Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile birlikte 13 polisin savcılıktaki işlemleri ise devam ediyor.


YAKUP SAYGILI'NIN AVUKATLARI: SÖZLÜ VE FİZİKİ TACİZ VAR

Yakup Saygılı'ya emniyetteki ifadesi sırasında kimliği belirsiz bir kişi tarafından fiziki ve sözlü tacizde bulunulduğu ve olayın tutanakla kayıt altına alındığı iddia edildi. 

Avukatlar Kemal Şimşek ve Ömer Turanlı’nın Twitter’da paylaştığı bilgilere göre; yolsuzluk ve rüşveti soruşturduğu için 'darbe' suçlaması ile gözaltına alınan eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın dün saat 23.50 sularında emniyette ifade verdiği sırada içeri kimliği belirsiz bir kişi girdi. 

Meçhul kişi Saygılı'nın dizene vurarak, "Sen şu bacağını indir bakalım. Emniyette böyle mi oturuluyor! Emniyette nasıl oturman getirdiğini öğreneceksin!" diyerek tehdit ettiği avukatlarca tutanak altına alındı.

Olay üzerine avukatlar şahsa kimliğini sordu, ancak şahıs kimliğini beyan etmekten kaçındı. Bunun üzerine şahıs içeri girdiğinde ayağa kalkan polislere aynı soru yöneltildi, fakat polisler de şahsın kimliğini gizleyerek bilgi vermedi.

Yakup Saygılı, konuyla alakalı olarak avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Olayın gerçekleştiği sıradaki emniyet kamera kayıtlarının incelenmesi talep edildi.

Avukatlar Şimşek ve Turanlı ayrıca, Twitter'den olay tutanağını da yayınladı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Her yerde 1 Eylül!

SONRAKİ HABER

Soma\'da bir madenci daha hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...