02 Eylül 2014 06:00

‘Bilgi işlemciyken çamaşırcı oldum’

Üç yıldır Artvin Belediyesinde çalışmaktayım. Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi döneminde işe alındım. Turizm otelcilik mezunuyum, iki dil biliyorum. Belediyenin kendine ait taşeron şirketi (BEL-YAP) tarafından işe alındım. Bilgi işlemciyken, AKP’nin yerel seçimleri kazanmasının ardından çamaşırcı oldum...

‘Bilgi işlemciyken çamaşırcı oldum’
Paylaş

Olcay KATIRCI
Artvin

Üç yıldır Artvin Belediyesinde çalışmaktayım. Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi döneminde işe alındım. Turizm otelcilik mezunuyum, iki dil biliyorum. Belediyenin kendine ait taşeron şirketi (BEL-YAP) tarafından işe alındım. Uzun yıllarca Cumhuriyet Halk Partisinde ailece yönetimde görev aldık. Son yapılan yerel seçimlerde AKP’nin yerel seçimleri kazanmasının ardından belediye başkanı mazbatayı aldıktan sonra şirket elemanları ile yaptığı toplantıda şunları söyledi ve şu sözleri verdi:

- Sizler benim tercihim ve seçimin değilsiniz ama ben kimsenin ekmeği ile oynamam.

- Benimle çalışmak isterseniz siyaset yapmayacaksınız. Bugüne kadar iki iş yaptım biri çobanlık ikincisi öğretmenlik. Bana çobanlık yaptırmayın.

- Bugüne kadar eğitim durumlarına göre yerleşim yapılmamış. Bununla bir düzenlemeye gideceğiz. Elbette ilkokul ve lise düzeyindeki insanlar ile üniversite ve lisans düzeyindeki insanla aynı mevkide çalışmamalı.

İlk olarak, herkesin mezuniyet durum belgelerini istediler. Beni bir yıldır görev yaptığım bilgi işlem görevinden alıp belediyenin İsmet Acar Yurduna verdiler. İsmet Acar Yurdu da kendi milletvekilleri Sayın İsrafil Kışla’nın da kurucusu olduğu Ensar Vakfına devredildi. Fakat bu binanın çamaşırhane kısmını devretmediklerini iddia ederek benim bu binanın çamaşırhane kısmında çalışacağıma dair görev yazısı yazdırıldı.

Bu yazı 22 Ağustos 2014 Cuma günü tebliğ edilmek üzere yazıldığında ben resmi olarak izinliydim. Ve telefon açılarak bu yazıyı almam gerektiği söylendi. Ben ise yazıyı almayarak Personel Müdürü Oğuzhan Pehlivan ile görüşme talebinde bulundum. Kendileri göreve geldikten sonra şirket üzerinden göreve başlattıkları bir elemanı da odalarına çağırıp bekleterek beni içeri aldı. Oğuzhan bey ile görüşmemin özeti şöyleydi:

- Bana bir yazı tebliğ edilmek istendi. Bu sizin bildiğiniz dahilinde mi müdür bey?

- Evet çamaşırhanede görevlisiniz.

- Bana iş tanımını yapabilir misiniz? 

-n Bir bayan arkadaşınız ile birlikte belediyeye ait tüm sosyal tesislerin kirli çamaşırlarını yıkayacaksınız. Ben buna layık gördüm. Çalışırsanız çalışırsınız. Çalışmazsanız siz bilirsiniz.

Tüm bunlara eklemek istediğim; üç buçuk yıldır ciğer tedavisi görmekteyim. Sol ciğerimin yarısı alınacak ve beş yıldır egzamadan ötürü kortizon tedavisi olmaktayım. Bu raporlarımın hepsi Artvin Belediyesinde halihazırda mevcuttur. Ve bu durumdan gerek eski gerek yeni yöneticiler haberdardır. Bambaşka bir husus ise yeni yönetim görevi devraldıktan sonra iş teknikeri kişileri gerek tesislerde bekçiliğe gerekse tesislerde mutfağa verdiler. Kadrolu orman mühendisi bir arkadaşımızı zabıta büro elemanı olarak verdiler.

Şu an yasal haklarımın ne olduğu konusunda araştırma yapıyorum fakat taşeron olarak çok fazla hakkım olmadığını tahmin ediyorum. Ve medyanın bu konunun gündeme getirilmesinde çok büyük bir etken olacağına inanıyorum.

ÖNCEKİ HABER

Erkek vuruyor, medya koruyor!

SONRAKİ HABER

Nakış işçileri: Suriyeli işçiler sınıf kardeşlerimizdir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...