01 Eylül 2014 18:49

Savcı isim benzerliğinden suç çıkardı

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı iddianamede DİHA Muhabiri Çağdaş Kaplan’ın haberlerini, isim benzerliği sebebiyle Gezi direnişi sırasında yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Çağdaş Kaplan isimli bir başka genç hakkında “örgüt üyeliği”ne delil olarak gösterdi.

Savcı isim benzerliğinden suç çıkardı
Paylaş

Rojda KORKMAZ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı iddianamede DİHA Muhabiri Çağdaş Kaplan’ın haberlerini,  isim benzerliği sebebiyle Gezi direnişi sırasında yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Çağdaş Kaplan isimli bir başka genç hakkında “örgüt üyeliği”ne delil olarak gösterdi.

46 gazetecinin yargılandığı  “KCK Basın Komitesi” davasında Konya’nın Kandil kasabasında çekilmiş bir fotoğrafı “suç delili” gösteren İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, bu kez de DİHA Muhabiri Çağdaş Kaplan’ın yaptığı haberleri, Gezi direnişi nedeniyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve hakkında dava açılan Çağdaş Kaplan isimli yurttaş için “suç delili” sayıldı. Gezi direnişinin ardından 17 Haziran 2013 tarihinde İstanbul genelinde ESP’ye dönük operasyon kapsamında Gazi Mahallesi’nde gözaltına alınan Çağdaş Kaplan isimli gence polis sorgusunda ilk olarak DİHA Muhabiri Çağdaş Kaplan’ın facebook hesabından yaptığı haber paylaşımları soruldu. Durumun isim benzerliği olduğunu polise belirten Kaplan, bu kez de hakkında hazırlanan iddianamede DİHA Muhabiri Çağdaş Kaplan hakkında İnternet’te yayınlanan haberlerin kendisi hakkında “örgüt üyeliğine” delil olarak sunulmasıyla ikinci bir şoka uğradı.

HABERLERİ DELİL YAPTI

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianamede hiç ilgisi olmadığı halde Çağdaş Kaplan hakkında hazırlanan bölümde DİHA Muhabiri Çağdaş Kaplan hakkında basında çıkan haberler “Şüphelinin MLKP terör örgütü içindeki faaliyetleri www.etha.com adresinden elde edilen veriler” başlığı altında suç delili olarak sıralandı. “DİHA muhabirlerine ırkçı saldırı” başlığıyla yayınlanan ve DİHA Muhabiri Çağdaş Kaplan’ın haber takibi yaptığı sırada uğradığı saldırıyı konu alan haber ile DİHA Muhabiri Kaplan’ın Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde katıldığı basın toplantısında Kürt özgür basın çalışanlarına dönük saldırılara ilişkin yaptığı ve basına yansıyan konuşma da isim benzerliğinden ötürü Çağdaş Kaplan hakkında “suç delili” sayıldı.”Suç delili sayılan” haberlerle ilgili “hukuki değerlendirme” kısmında savcı DİHA ve Etkin Haber Ajansı’nı “örgüt yayını” olarak gösterdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Duruma ilişkin konuşan DİHA Muhabiri Çağdaş Kaplan, kendisi hakkında basında çıkan haberlerin Gezi direnişinde gözaltına alından Çağdaş Kaplan isimli genç hakkında delil olarak sunulmasının iddianamelerin nasıl hazırlandığını göstermesi açısından ibretlik bir örnek olduğunu söyledi. Kaplan, hem kendisinin hem de davada yargılanan Çağdaş Kaplan’ın soruşturma savcısı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
(İstanbulDİHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Elimiz Kuzey Kıbrıs\'ın üzerindedir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...