30 Ağustos 2014 06:00

TEMA'da tartışmalar sürüyor: 'Çalıştık, kapatıldık'

TEMA İzmir Temsilciliğinin kapatılması sonrası yaşanan tartışmalar devam ediyor. TEMA mütevelli heyetindeki bazı sermayedarların enerji yatırımları nedeniyle, bu yatırımlara karşı çıkan TEMA İzmir Temsilciliğinin bu nedenle kapatıldığına yönelik iddialara yer verdiğimiz haberimizin yankıları sürüyor.

TEMA\'da tartışmalar sürüyor: \'Çalıştık, kapatıldık\'
Paylaş

Özer AKDEMİR
İzmir


TEMA İzmir Temsilciliğinin kapatılması sonrası yaşanan tartışmalar devam ediyor. TEMA mütevelli heyetindeki bazı sermayedarların enerji yatırımları nedeniyle, bu yatırımlara karşı çıkan TEMA İzmir Temsilciliğinin bu nedenle kapatıldığına yönelik iddialara yer verdiğimiz haberimizin yankıları sürüyor. Haberimizin ardından bize telefonla ulaşan ve adının saklı kalmasını isteyen TEMA genel merkezindeki yöneticinin “İzmir Temsilciliği müzik konserleri dışında bir şey yapmıyordu” eleştirisine, 9 yıl TEMA İzmir temsilciliği yapan Alaattin Hacımüezzin aylık etkinlik listeleri ile yanıt verdi.

TEŞEKKÜRÜ İADE ETTİM

TEMA genel merkezinden Evrensel’e görüş veren yöneticinin söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Hacımüezzin, her ayın başında planlanan işlerin yayınlandığını aktardı. 2014 yılının ilk yarısına dair çalışmaları ay ay liste halinde açıklayan Hacımüezzin, “Bu listelerde gönüllülerin sunduğu eğitimler ile atık kağıt çabaları (Genel müdürlüğe hiçbir masraf çıkarmadan atık kağıt derlenmesi ve bedelinin vakfın iktisadi işletmesine gönderilmesi sayesinde her ay gelir sağlayan) yer almamaktadır. Zaten feshetme konusu görüşülürken ‘Atık kağıt kalacak diğerleri feshedilecek’ dediler” diye konuştu. Feshedilme konusu gündeme gelince istifa ederek feshi engellemeye çalıştığını belirten Hacımüezzin, “Feshedilmesini önlemeye yetmedi benim istifam. İstifamdan ancak 28 gün sonra bana teşekkür geldi. ‘İzmir aktif gönüllüleri değil feshetme, onları kucaklayan bir teşekkür olmalıydı arkadaşlarımızın hatırı ve onuru için’ diyerek iade ettim teşekkürü” dedi.

TEMA İLANLA TEMSİLCİ ARIYOR

Genel merkez yöneticisinin İzmir temsilciliği içinde uyum sorunu olduğu ve diğer çevrecilerle iş birliği yapılmadığı yönündeki eleştirilerine de yanıt veren Hacımüezzin, “Her hafta çarşamba 20-25 kişi toplanıyorduk. İzmir’de tüm çevrecileri temsil eden “Elele Hareketi yürütme kuruluna bizim aktif gönüllülerimiz katkı sağlamaktadır. Son sözcüsü de temsilci yardımcılarından Sn. Merih Yücel’dir” dedi.

Öte yandan İzmir Tema temsilciliğini ilçelerle birlikte fesheden TEMA Genel Merkezi geçtiğimiz günlerde İzmir’de gönüllü il temsilcisi aradığı duyurusunu yaptı. Duyuruda, 30 yaş üstü, çevre sorunlarının çözümünde rol almak isteyen, İzmir’de faaliyet yürütecek gönüllü temsilci adaylarının 31 Ağustos tarihine kadar özgeçmişleri ile TEMA Genel merkezine başvurmaları istendi.

ÖNCEKİ HABER

Ankara\'da çatışma: 1\'i polis 2 yaralı

SONRAKİ HABER

Fransa’da viraj sağa kayıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa