27 Ağustos 2014 10:36

Şırnak'a gece boyunca Êzidî göçü devam etti

Sınırı geçerek Roboski köyüne gelen 3 bine yakın Êzidî yurttaş buradan Şırnak'a gönderilirken, Şırnak halkı da Êzidî yurttaşların ihtiyaçlarına cevap olabilmek için gece boyunca seferber oldu.

Şırnak\'a gece boyunca Êzidî göçü devam etti
Paylaş

Sınırı geçerek Roboski köyüne gelen 3 bine yakın Êzidî yurttaş buradan Şırnak'a gönderilirken, Şırnak halkı da Êzidî yurttaşların ihtiyaçlarına cevap olabilmek için gece boyunca seferber oldu.

IŞİD çetelerinin yerleşim alanlarına saldırması ve katliamlar gerçekleştirmesi nedeniyle yaşam alanlarından çıkmak zorunda kalan Êzidî yurttaşların göçü devam ediyor. Federal Kürdistan Bölgesi üzerinden Şırnak'ın Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Roboski köyüne geçen Êzidî yurttaşlar burada köylüler tarafından karşılanırken, yerleştirilmeleri için gönderildikleri Şırnak ve ilçelerinde de Şırnak halkı Êzidî yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

3 BİN ÊZİDÎ DAHA ŞIRNAK'A GELDİ

Dün de sınırı geçerek Şırnak'a ulaşan 3 bin civarında Êzidî yurttaş, önce Şırnak-Van karayolu üzerinde kurulan kampa yerleştirilerek, daha sonra yoğunluktan kaynaklı Şırnak merkeze aktarıldı. Êzidî yurttaşların konaklaması kapsamında kent merkezinde halı saha ve parklar kapatılarak, Êzidî yurttaşların konaklaması için hazırlandı. Kilometrelerce yolu yalın ayak yürüyen Êzidî yurttaşlar kent merkezinde belirlenen noktalara yerleştirilirken, haberi duyan Şırnak halkı 7'den 70'e seferberlik ilan ederek gecenin geç saatlerine kadar belediyeye yorgan, yastık, çocuk maması ve hastalar için de eczanelerden ilaç taşıdı. Kamp, halı saha ve parklara yerleştirilen Êzidî yurttaşlar, konaklama noktalarında kurulan sağlık kabinlerinde rahatsız olan yurttaşlar muayene edildikten sonra ilaç tedavisi yapıldı.

ŞIRNAKLILAR GECE BOYUNCA YARDIMA KOŞTU


Êzidîler için kentte seferberlik hali devam ederken, gecenin geç saatlerine kadar toplanan yardımlar belirlenen noktalarda stoklandı. Bunun yanı sıra kamp, halı saha ve parklara yerleştirilen 4 bin Êzidî yurttaşın güvenliğini ise Şırnak Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri ve gençlerin kendi aralarında kurmuş olduğu birimler tarafından sağlanacak.

Kampların dışında, kent merkezine yerleştirilen Êzidî yurttaşların durumuna ilişkin bilgi veren Şırnak Belediye Eş Başkanı Eylem Onuk, halı saha ve parklara yerleştirilen Êzidî yurttaşların konaklaması için yoğun bir çalışma başlattıklarını belirterek, Êzidî yurttaşlar için 5 bin kişilik yeni bir kamp hazırlığında olduklarını dile getirdi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Penguen baraj faciasını kapağına taşıdı

SONRAKİ HABER

Tek adam kongresi; Davutoğlu genel başkan seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...