27 Ağustos 2014 08:43

Slaven Bilic: Turu geçmeyi hayal etmiyoruz, bunu planlıyoruz

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, "Avantajlı bir skorla buraya geldik. Bir hayalimiz ve bundan daha da öte bir planımız var." dedi.

Slaven Bilic: Turu geçmeyi hayal etmiyoruz, bunu planlıyoruz
Paylaş

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, "Avantajlı bir skorla buraya geldik. Bir hayalimiz ve bundan daha da öte bir planımız var." dedi.

Arsenal'le oynayacakları Şampiyonlar Ligi play off turu rövanş mücadelesi öncesi Slaven Bilic ve futbolcu Oğuzhan Özyakup maçın yapılacağı Emirates Stadı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bilic, bu maçın kendileri için büyük bir sınav olacağını belirterek, "Buraya umut dolu geldik. İlk maça bakılırsa Arsenal seviyesinde bir takım olduğumuzu kanıtladık. Maçtaki oyuna bakınca aldığımız sonuçtan mutlu değiliz. O maçtaki oyunla kazanan taraf olmalıydık. Yine avantajlı bir skorla buraya geldik. Bir hayalimiz ve bundan daha öte bir planımız var." diye konuştu.

Karşılaşmada cezalı olmasına ilişkin sorulan bir soruya ise Bilic, "Bundan dolayı çok üzgünüm. Böylesine bir maçta oyuncularımla aynı yedek kulübesinde olmam gerekirdi. Ama bunu konuştuk ve planlarımızı yaptık." diye cevap verdi.

İlk maçtan önce oyuncularında yüzde 5-10 oranında bir güvensizlik sezdiğini ve oyuncularının da bunun farkında olduğunu söyleyen siyah beyazlı ekibin Hırvat teknik direktörü, "İlk maçın ardından futbolcularımın kendine güveni arttı. Özgüvenimiz oldukça yüksek. Kibirlenmediğimiz sürece bir problem yok." diye konuştu.

Hiçbir şeyin bedava verilmediğini vurgulayan Bilic, "Biz bu tur için çok çalıştık. Karşılığını da almak istiyoruz. Arsenal dünyanın en iyi takımlarından biri. Bunu bir kenara koyuyorum ve onlara saygı duyuyorum. Arsenal'in çok geniş bir kadrosu var. Almanya Milli Takımı'nda oynayan oyuncularının dönmesi de onlar için büyük avantaj. Ama onların oyuncularının da sakatlık sorunu var. Giroud en önemli oyuncularından ve şu an sakatlık sorunu yaşıyor." dedi.

'Bugüne kadar İngiliz takımlarına karşı başarılı oldunuz, özel bir çalışmanız var mı?' şeklindeki bir başka soruya ise Bilic, "Diğer Avrupalı hocaların İngiliz takımlarıyla olan maçları ciddiye aldıklarını düşünüyorum. Ben de ciddiye alıyorum fakat özellikle bir hazırlığım olduğunu söyleyemem. Her maça nasıl hazırlandıysam bu maça da öyle hazırlandım." diye cevap verdi.

Arsenal ile karşılaşmanın zamanlamasına yönelik bir soruyu ise Bilic, "Bence doğru zaman çünkü Arsenal lige bana göre iyi bir başlangıç yaptı. Biz de ciddi maçlar oynadık ve hazırız. İlk maçlar zordur. Arsenal'in ilk maçlarına bakarak bir değerlendirme doğru olmaz. Cyrstal Palace'ı son dakikada da osla yendiler. Everton karşısında iyi bir karakter sergilediler ve beraberliği yakaladılar. Biz de dört hafta içinde 4. maçımıza çıkıyoruz. Feyenoord ile 2 maç ve Arsenal ile geçen hafta yaptığımız maç bizim için çok zorlu maçlardı. Bu yüzden maç için doğru zamanda olduğumuzu düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.

'Arsenal'e karşı hatıralarınız var mı?' şeklindeki bir başka soruya ise Beşiktaş teknik direktörü, "West Ham'da oynarken Arsene Wenger Arsenal'e yeni gelmişti. En kötü oyunlarımdan birini Arsenal'e karşı oynadım. Onların şampiyon olduğu sene Highbury'de 4-0 yenilmiştik ve ben kendi kaleme bir gol atmıştım." şeklinde cevap verdi.

OĞUZHAN ÖZYAKUP: BURAYA TUR ATLAMAYA GELDİK’

Teknik direktör Slaven Bilic ile birlikte basın toplantısına katılan oyunculardan Oğuzhan Özyakup ise Arsenal maçı hakkında iddialı açıklamalarda bulundu ve tur için İngiltere'ye geldiklerini söyledi.

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup bir soruya verdiği cevapta, "4 yıl Arsenal'de oynadım, ilk maçta onlara karşı oynamak garip bir duygu olsa da sonuçta hepimiz bir iş yapıyoruz. İlk maçta çok iyi bir oyun oynadığımıza inanıyorum. Herkes sürpriz olduğunu düşünüyor ama bu sizin düşünceniz. Biz çıkıp oyunumuzu oynadık. Hedefimiz aynı futbolu burada da oynayıp Şampiyonlar Ligi'ne katılmak." ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Oğuzhan Özyakup, "Bu maçın önemini biliyoruz. Buraya tur atlamaya geldik. Kazanmaya geldik. İlk maçta gösterdiğimiz performansı yine göstereceğiz. Umarım hayırlısı olur." diyerek, şöyle konuştu:

"Bu statta daha önce iki kez oynadım. Arsenal’da 4 sene oynadım. Bu maça herhangi bir maçmış gibi çıkacağım. İstanbul'da oynadığımız ilk maçta baskılı başlamıştık. Böyle bir oyunu onlar da beklemiyordu. Yarın buna önlem alacaklardır. İlk maçtaki oyunumuzu oynayacağız. Biz kalitemizi biliyor ve her maça galibiyet için çıkıyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Yüksek kalite göstermeye çalışacağız."

Takımın golcü ismi Demba Ba ve kendi geleceği ile ilgili sorulara da cevap veren Oğuzhan Özyakup, "Demba Ba çok iyi bir oyuncu harika bir bitiriciliğe sahip. Onunla oynamak büyük onur. Sahada bizim işimizi kolaylaştırıyor. Onun bizimle olması büyük avantaj. Beşiktaş’a büyük işler başarmaya geldim. Şampiyon olmak, kupalar kaldırmak istiyorum. Avrupa’ya bu başarıları kazandıktan sonra gitmeyi hedefliyorum." dedi. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Putin, Poroşenko ile görüştü

SONRAKİ HABER

AKP’de olağanüstü kongre günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...