26 Ağustos 2014 21:13

'Ortadoğu'daki kadın kırımı durdurulsun!'

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyesi kadınlar, Ortadoğu'da kadın ve çocukları hedef alan IŞİD zorbalığını yaptıkları kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti

\'Ortadoğu\'daki kadın kırımı durdurulsun!\'
Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyesi kadınlar, Ortadoğu'da kadın ve çocukları hedef alan IŞİD zorbalığını yaptıkları kitlesel basın açıklamasıyla protesto etti. Kadınların IŞİD militanlarının tecavüz ve katliamına maruz bırakıldıklarına dikkat çekilen eylemde, vahşete sessiz kalan AKP hükümetinin de yaşananlardan sorumlu olduğu ifade edildi.

"Ortadoğu'da savaşı ve kadın kırımlarını durduralım" yazılı pankart açan DİSK, KESK, TMMOB, TTB üyesi kadınlar Güvenpark'ta buluştu. Ortadoğu'da yaşanan vahşetin fotoğraflarının taşındığı eylemde kadınlar, Êzidi kadınların geleneksel kıyafetlerini giydiler, yüzlerini siyaha boyadılar.  HDK, EMEP HDP ve Halkevleri üyesi kadınların da  destek verdiği eylemde konuşan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, IŞİD'in kadınları savaş ganimeti olarak gördüğünü hatırlattı.

'TECAVÜZLERDEN TÜRKİYE DE SORUMLU'

Kadın bedeni ve ruhuna yapılan saldırıların en iğrenç biçimlerinin Ortadoğu'da yaşandığını belirten Atasoy, "Buna göz yummak da ortak olmaktır. Türkiye devleti de, Êzidi kadınların ve çocukların yaşadığı istismar, tecavüz ve katliamların doğrudan sorumlusudur" dedi. Atasoy, başta BM  olmak üzere uluslararası kurumlara ve dünya devletlerine çağrıda bulunarak kadına zulme son verilmesi için adım atma çağrısında bulundu. Atasoy, tüm kadınları savaşlara karşı tepki koymak için 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlenecek eylem ve mitinglere katılmaya davet etti. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

MT Reklam işçisine uluslararası destek

SONRAKİ HABER

Fransa\'da Manuel Valls ikinci hükümeti açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...