26 Ağustos 2014 12:20

'İfadeye gelmedin' fırsatçılığı

Dicle Üniversitesi’nde, Fransa’da katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi için yapılan yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan Kürt öğrenciler, yaz tatili olduğu için ifade veremeyince bu kez de haklarında tutuklama kararı çıkarıldı.

\'İfadeye gelmedin\' fırsatçılığı
Paylaş

Dicle Üniversitesi’nde, Fransa’da katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi için yapılan yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan Kürt  öğrenciler, yaz tatili olduğu için ifade veremeyince bu kez de  haklarında tutuklama kararı çıkarıldı.  

Üniversite yönetimi tarafından aynı yürüyüş hakkında açılan soruşturmadan da 6 ay ve 1 yıl gibi uzaklaştırma cezaları alan 72 öğrenci,  Paris'te katledilen Kürt siyasetçiler Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın ölüm yıl dönümlerinde Mimarlık Fakültesi'nden Eğitim Fakültesi'ne doğru yaptıkları yürüyüş nedeniyle  ‘PKK adına faaliyetlerde bulunmak ve PKK propagandası yapmak’ suçlaması ile ifadeye çağrıldı.

Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada, çoğu yaz tatili nedeni ile Diyarbakır’da bulunmayan öğrenciler hakkında tutuklama kararı çıkarılırken, ifade tutanaklarında ‘Çerxa Şoreşê’ marşının okunması ve ‘Şehît namirin’ sloganlarının atılması suç unsuru olarak görüldü.

Dicle Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere daha önce de üniversite yönetimi ve adli merciler tarafından çeşitli soruşturmalar açıldı. Bu soruşturmalarda 53 öğrenciye 3 ila 6 ay arasında uzaklaştırma cezası verilirken, bazı öğrencilere ise 1 yıl 8 ay ile para ceza verilmişti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan\'ın korumaları kaza yaptı

SONRAKİ HABER

Her 100 TL’lik verginin 20 TL’si gümrükten

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...