24 Ağustos 2014 18:11

Evi temizlerken 4 katlı yeraltı şehri buldu

Kayseri Merkez Melikgazi ilçesinde ailesinden miras kalan evi temizleyen 50 yaşındaki Mustafa Bozdemir, evin 4 kat altına kadar uzanan bir yer altı şehri buldu.

Evi temizlerken 4 katlı yeraltı şehri buldu
Paylaş

Kayseri Merkez Melikgazi ilçesinde ailesinden miras kalan evi temizleyen 50 yaşındaki Mustafa Bozdemir, evin 4 kat altına kadar uzanan bir yer altı şehri buldu. 80 bin avro harcayıp, 100 kam-yondan fazla toprak çıkararak yer altı şehrini temizleyen Bozdemir, “Miras kalan tek katlı ev sanıyorduk, 5 katmış haberimiz yok” diye konuştu.

Fransa’da oturan Mustafa Bozdemir’e, Kayseri’ye 27 kilometre uzaklıktaki Melikgazi ilçesine bağlı Mimar Sinan’ın doğup büyüdüğü Ağırnas Mahallesi’nde 5 yıl önce tek kat ev miras kaldı. 5 yıl önce evi görmeye gelen Bozdemir, temizlik çalışmaları sırasında evin 4 kat altına kadar uzanan yer altı şehri buldu. Mustafa Bozdemir, bunu Kayseri Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bildirdi. Yapılan incelemede geçmişiyle ilgili kesin tarih verilemeyen ancak, Roma dönemine  ait olduğu tahmin edilen yer altı şehriyle ilgili Bozdemir şöyle dedi:

‘OYSA EVİMİZ 5 KATLI İMİŞ’

“Evi, aslına uygun restore ederken alt katları da temizlemeye karar verdim. Temizledikçe eksi bir, eksi iki, eksi üç derken en sonunda eksi dörde ulaştık. Evimiz anne ve babamdan bir katlı olarak miras kaldı. Restorasyon çalışmaları anında eksi dört kata indik. Oysa evimiz üst kat ile birlikte 5 katlı imiş. Çalışmalarımız çok titizlikle yapılıyor. Aşağı yukarı çalışmamızın kazı olarak yüzde 80’i tamamlanmış durumda. Şimdiye kadar 100 kamyonu geçmiş hafriyat çıkardık. Bunun hepsi elle kazılarak çıkartıldı. Yaklaşık 2 bin 500 metre kare alandaki temiz

leme çalışmalarında 10 kişilik ekip görev aldı. Yer altı şehrinin temizliği sırasında çeşitli kalıntılara da rastlanıyor. Çoğunluğunu insan kemiklerinin oluşturduğu bu kalıntılar Erciyes Üniversitesinden bir ekip tarafından inceleniyor.” (Kayseri/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ebola en çok kadınları öldürüyor

SONRAKİ HABER

Toroslaron volkanik güzelliği: Gölcük Gölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...