22 Ağustos 2014 09:46

Olaylar Varto ilçe merkezine sıçradı

Lice'deki heykel yıkımını ve infazı protesto etmek amacıyla Varto-Karlıova-Erzurum karayolunu kapatan gruba yapılan müdahalenin ardından, olaylar Varto ilçe merkezine de sıçradı.

Olaylar Varto ilçe merkezine sıçradı
Paylaş

Lice'deki heykel yıkımını ve infazı protesto etmek amacıyla Varto-Karlıova-Erzurum karayolunu kapatan gruba yapılan müdahalenin ardından, olaylar Varto ilçe merkezine de sıçradı.

Lice'de Mahsum Korkmaz'ın heykelinin indirilmesi ve Mehdin Taşkın'ın askerler tarafından katledilmesini protesto etmek amacıyla önceki gün Muş Varto'ya 20 kilometre uzaklıktaki Leylek köyü civarında yolu trafiğe kapatan halka yüzlerce asker ve polisin müdahalesi ile başlayan olaylar sürüyor. Çok sayıda kişinin sıkılan gerçek mermilerle yaralanarak, Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtilirken, olaylar Varto ilçe merkezine de sıçradı.

Esnafın kepenkleri kapattığı ilçede, halk hemen hemen tüm sokaklara barikat kurarak, özel harekat timleri, polis ve askerlerle çatışıyor. Mobese direklerinin indirilerek yolların kapatıldığı ilçede, kitle zaman zaman Emniyet Müdürlüğü ve resmi kurumlara yöneliyor. İlçedeki olaylar sürerken, Muş ve çevre ilçelerden çok sayıda takviye ekip de helikopterlerle ilçeye sevk ediliyor.

Muş Varto'da ilçe merkezine sıçrayan olaylar büyüyor. Merkezin yanı sıra hemen her sokağında barikatların kurulduğu ilçede, halk ile asker ve polisler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Olaylarda polis ve asker, gerçek mermilerle kitleyi hedef alırken, gençler de taşlarla karşılık veriyor. Polisin kullandığı yoğun gazdan dolayı ilçe gaz bulutu altında kaldı.

Olayların yoğunlaştığı Sağlık Ocağı'ndaki sokakta shortland tipi zırhlı polis aracı devrildi. Araçtaki polisler yaralanırken, olay yerine çağrılan ambulans, kurulan barikatlardan dolayı araca ulaşamadı. Devrilen zırhlı aracın etrafı panzerlerle kapatılırken, çatışmalar burada yoğunlaşıyor. Kitle de sık sık, "Bê Serok jiyan nabe", "Bijî Serok Apo", "PKK", "Tolhildan" sloganları atıyor.

Öte yandan 2 günden bu yana trafiğe kapalı olan Varto-Karlıova-Erzurum karayolundaki olaylar devam ediyor.

Varto-Karlıova-Erzurum karayolunda başlatılan yol kapatma eylemine sabah erken saatlerde ikinci müdahale gelmiş ve gerçek mermi ve gaz bombasının kullanıldığı müdahalede 10 kişinin ayağı kırılırken, onlarca araç, panzerler tarafından ezilerek kullanılamaz hale getirilmişti. (Muş/DİHA)

 

 


ÖNCEKİ HABER

Hatay\'da 3 Suriyeli evde ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Göçük altında ölen yurttaşın cenazesine 34 saat sonra ulaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...