20 Ağustos 2014 21:43

Obama IŞİD'i kansere benzetti

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalı gazetecinin kafasını kesip görüntüsünü yayınlayan IŞİD'i kansere benzetti ve "İdeolojileri iflas etmiştir." dedi. İngiltere Başbakanı David Cameron, kafa kesme görüntüsünün yer aldığı IŞİD videosunda konuşan şahsın İngiliz olmasının şoke edici olduğunu söyledi.

Obama IŞİD\'i kansere benzetti
Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalı gazeteci James Foley’in IŞİD tarafından başı kesilerek öldürülmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı. Tüm dünya James Foley’in IŞİD tarafından vahşice katledilmesi karşısında dehşete kapıldığını dile getiren Obama, James Foley’in kaybından dolayı çok üzgün olduğunu ve Foley’in ailesi ile konuştuğunu dile getirdi.

IŞİD’e sert sözlerle yüklenen Obama, IŞİD’in Şii ve Sünni binlerce Müslüman’ı katlettiğini anlattı. Hıristiyanları ve dini azınlıkların da IŞİD’in hedefinde olduğunu belirten Obama, “IŞİD, hiçbir din adına konuşmuyor. Kurbanlarının çoğunluğunu Müslümanlar oluşturuyor. Hiç bir inanç masumların katledilmesini öğretmiyor. Dün yaptıkları şeyi ve her gün yapmakta oldukları şeyi hiçbir (dinin inandığı) tanrı kabul etmez. IŞİD'in insanlık için değerli olabilecek herhangi ideolojisi yok. Onların ideolojileri mahvetmek.” ifadelerini kullandı.

ABD olarak gerekeni yapılacaklarını belirten Obama, “Amerika Birleşik Devletleri kendi insanımızı korumak için yapması gerekenleri yapmaya devam edecektir. İhtiyatlı olacağız ve acımasız olacağız. Eğer insanlar Amerikalıları herhangi bir yerde zarar veriyorsa adaletin sağlanması için gerekeni yaparız.” şeklinde konuştu. Obama, “Böyle insanlar eninde sonunda kaybeder. Çünkü gelecek inşa edenlerle kazanılır yok edenler ile değil.” dedi.

İŞID’i kansere benzeten Obama, Ortadoğu’daki devletler ve halkların IŞİD kanserinin yayılmasını engellemek ve bölgeden çıkarmak için ortak çaba içerisinde olması gerektiğini ifade etti. Bunun bu çeşit ‘yokçu’ ideolojinin açık bir şekilde rededilmesinden geçtiğini dile getiren Obama, “IŞİD’in 21. yüzyılda yerinin olmadığı noktasında hepimiz hem fikir olabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Bu nefret dolu terörizm yerine umut ve nezaket getirmeye devam edeceklerini dile getiren Obama, “İnsanlarımızı korumak ve savunucusu olduğumuz değişmeyen değerlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” diye konuştu.


Obama, bir diğer Amerikalı gazetecinin öldürüleceği tehdidine rağmen IŞİD'i hedef almaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

CAMERON: VİDEODAKİ ŞAHSIN İNGİLİZ OLMASI ŞOKE EDİCİ

İngiltere Başbakanı David Cameron, kafa kesme görüntüsünün yer aldığı IŞİD videosunda konuşan şahsın İngiliz olmasının şoke edici olduğunu söyledi.

Cameron, "Şahsın kim olduğunu tespit edemedik ama videodan anlaşıldığı kadarıyla büyük ihtimalle bu kişi Birtanya vatandaşı. Bu gerçekten şoke edici." dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Kocaköy\'de çatışma

SONRAKİ HABER

Yıldız Entegre ve Yıldız Sunta işçileri Türk-iş’i harekete geçmeye çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...