20 Ağustos 2014 20:42

İş cinayetinde çocuk işçi hayatını kaybetti

Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil boyama ve yıkama fabrikasında 16 yaşındaki Emin Halastar adlı kolunu kurutma makinesine kaptırdı. Lise öğrencisi olan ve işyerinde sigortasız çalışan Emin Halastar, kaldırıldığı hastanede ölürken, savcılık soruşturma başlattı.

İş cinayetinde çocuk işçi hayatını kaybetti
Paylaş

Denizli’de yaşanan iş cinayetinde 16 yaşındaki çocuk işçi can verdi.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil boyama ve yıkama fabrikasında 16 yaşındaki Emin Halastar kolunu kurutma makinesine kaptırdı. Lise öğrencisi olan ve işyerinde sigortasız çalışan Emin Halastar, kaldırıldığı hastanede ölürken, savcılık soruşturma başlattı.

Olay, dün saat 09.00 sıralarında, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir tekstil boyama ve yıkama fabrikasında meydana geldi. Fabrikada sigortasız olarak çalıştırılan Emin Halastar, kolunu kurutma makinesine kaptırdı. Olayı gören diğer işçiler makineyi durdurup durumu, sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri Halastar'ı ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ağır yaralı Emin Halastar, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölüm haberi Halastar'ın yakınlarında üzüntüye boğdu. Jandarma ekipleri fabrikada inceleme yaparken, savcılık da soruşturma başlattı. Yapılan otopsinin ardından Halastar'ın cenazesi yakınlarına teslim edildi. Halastar'ın cenazesi Tavas'ın Dereağzı Mahallesi'nde öğlende kılınan namaz sonrası toprağa verildi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İşçi özelleştirmeye karşı barikatı kurdu

SONRAKİ HABER

Lice müdahalesi İzmir\'de protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa