20 Ağustos 2014 15:49

MHP, Erdoğan’la aynı gün ve saatte miting yapacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak miting yapacağı aynı yer, gün ve saatte miting yapacaklarını belirtti.

MHP, Erdoğan’la aynı gün ve saatte miting yapacak
Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak miting yapacağı aynı yer, gün ve saatte miting yapacaklarını belirtti.

Partisinin genel merkezinde basının karşısına geçen Devlet Bahçeli, 12. cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ı eleştirdi.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesine karşın itici, kırıcı üslubunu aynen sürdürdüğünü kaydeden Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulunun kararına karşın Erdoğan’ın görevde bulunmasının Anayasal suç olduğunu kaydetti. Bahçeli, “Resmi Gazetede yayınlanma safhası henüz yerine getirilmedi. Çok açık, kasıt olduğu anlaşılmaktadır. Erdoğan ve emri verdiği kukla ve köle bürokratlar, yasaları hiçe saymaktadır” dedi.  

GÜL’E ÇAĞRI

Erdoğan’ın vekilliğinin Anayasanın 101. maddesince düştüğünü söyleyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de şu çağrı yaptı: “Erdoğan vatana, millete, demokrasiye ve hukuka ihanet etmektedir. Türkiye’nin yönetimi gasp edilmektedir. Yeni yetmelerin hücum ve hakaretlerine maruz kalan Gül, artık biraz dik durmalıdır. Bizim cenahtan saygısızlık var diyen Gül, elini taşın altına koymalıdır.”

DAVUTOĞLU’YA ‘YENİ YETME’ DEDİ

Erdoğan’ın Gül’ün partiye dönüşünü engellemek istediğini de savunan Bahçeli, başbakanlık için adı geçen Ahmet Davutoğlu içinde şunları söyledi: “Erdoğan Davutoğlu’yu zorlama ile halef olarak göstermiştir. Erdoğan, Davutoğlu ile vakit kaybetmektense mührü bu danışmana vermelidir. Başbakanlık görevini bu yeni yetmeye teslim etmemelidir.”
Bahçeli, daha önceki konuşmalarında olduğu gibi ‘çözüm süreci’yle Erdoğan’ın ülkeyi böleceği eleştirisini de yineledi.

Cumhurbaşkanlığı yemin töreninde Mecliste olacaklarını kaydeden Bahçeli, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak yapacağı mitinglere karış miting hazırlığı içinde olacaklarına dair soruya, “Erdoğan nerede miting yapıyorsa, MHP aynı yerde, aynı gün, aynı saatte miting yapacaktır” cevabını verdi. (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

1170 park bahçe işçisi taşerona terk edildi

SONRAKİ HABER

CHP’li Güler, İnce’yi destekleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...