20 Ağustos 2014 13:33

600 avukattan ÇHD’ye çağrı

600 avukat yayınladıkları bildiriyle, Çağdaş Hukukçular Derneğine (ÇHD), sisteme muhalif yapılar arasında yaşanabilecek çatışmalarda çözümleyici ve onarıcı bir rol alması çağrısı yaptı.

600 avukattan ÇHD’ye çağrı
Paylaş

600 avukat yayınladıkları bildiriyle, Çağdaş Hukukçular Derneğine (ÇHD), sisteme muhalif yapılar arasında yaşanabilecek çatışmalarda çözümleyici ve onarıcı bir rol alması çağrısı yaptı.

29 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul Nurtepe’de başlayan olaylar nedeniyle onlarca kişi yaralandı, 15 yaşındaki İbrahim Öksüz yaşamını yitirdi, 17 yaşındaki Mustafa Ceylan ise hâlâ hastanede yaşam savaşı veriyor. Yaşanan olaylara ilişkin 30 Temmuz günü ÇHD İstanbul Şubesinde, Halk Cephesi’nin yapacağı bir basın açıklaması duyuruldu ve 31 Temmuz günü açıklama gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili bildiri yayımlayan 600 avukat, Halk Cephesi’nin tamamı ile HDP’yi hedef alan basın açıklamasının ÇHD’de yapılmasının ÇHD’yi Halk Cephesi yanında taraf haline getirdiğini belirtti. ÇHD’nin kurumsal olarak herhangi bir siyasete tabii olmayıp, muhalif birçok siyaset ve bireyin ortak bir mücadele zemini olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu nedenledir ki; sisteme muhalif yapılar arasında yaşanabilecek çatışmalarda ÇHD’nin alması gereken temel pozisyon; mümkünse çözümleyici ve onarıcı bir rol almak, bunun gerçekleştirilemediği durumlarda ise objektif anlamda taraf pozisyonuna sokan herhangi bir tutumdan kaçınmaktır” denildi.

Birçok şubesi ve muhalif zemindeki her kesimden binlerce üyesi olan bir kurumun, kendi üye ve yöneticilerini de hedefine alan genellemeci ve karşıtlaştırıcı söylemlere ev sahipliği yaptığı ifade edilen açıklamada, “ÇHD’den beklenen, alınan kararla ilgili öz eleştirel yaklaşımdır. Ancak ÇHD İstanbul Şubenin genişletilmiş yönetim kurulu ve genel üye toplantısında bu konuda özeleştiri verilmesi istenmiş ise de tüm tartışmalara rağmen bugüne kadar hiçbir sonuç alınamamıştır. Bu aşamada avukatlar olarak çağrımız, ÇHD’nin yukarıda belirttiğimiz gerekçeler doğrultusunda özeleştiri vermesi ve bu tutumunu kamuoyu ile paylaşmasıdır” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AVM\'deki alkollü mekanlara \'iman yeri\' ayarı

SONRAKİ HABER

T. Maden-İş’te olağanüstü genel kurul kararı iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...