19 Ağustos 2014 23:43

IŞİD, ABD'li gazeteciyi başını keserek katletti

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), 2012 yılında Suriye'de kaçırdığı ABD'li gazeteci James Foley'i kafasını keserek öldürdü. Vahşetin yaşandığı video'yu paylaşan örgüt, ABD Başkanı Barack Obama'ya Irak'taki ABD saldırılarını durdurması mesajı verdi.

IŞİD, ABD\'li gazeteciyi başını keserek katletti
Paylaş

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), 2012 yılında Suriye'de kaçırdığı ABD'li gazeteci James Foley'i başını keserek öldürdü. Vahşetin yaşandığı videoyu paylaşan örgüt, ABD Başkanı Barack Obama'ya Irak'taki ABD saldırılarını durdurması mesajı verdi.

IŞİD, ABD'nin saldırılarını durdurmaması halindeTime, National Interest, Media Line gibi medya organlarında çalışan Steven Joel Sotloff'ı da öldüreceğini açıkladı.

Foley'in annesi Diane Foley olay üzerine Facebook'tan bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Oğlumuzla hiç bu kadar gurur duymamıştık. Suriye halkının acılarını dünyaya duyurmaya çalışırken can verdi. Onu kaçıranlardan ellerindeki diğer rehineleri serbest bırakmalarını istiyoruz. Jim gibi onlar da masum. Onların ABD hükümetinin politikaları konusunda bir kontrolü yok" dedi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray yönetimi, olay hakkında açıklama yaptı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Caitlin Hayden yaptığı yazılı açıklamada, ABD vatandaşı James Foley’in başının kesildiğinin iddia edildiği videoları gördüklerini ve inceleme başlattıklarını ifade etti. Hayden, “İstihbarat birimlerimiz mümkün olan en kısa zamanda videonun doğruluğunu belirlemek için çalışıyor." dedi. Söz konusu videonun gerçek olması halinde ABD'li masum bir gazetecinin hunharca öldürülmüş olması karşısında dehşete kapılacaklarını dile getiren Hayden, yeni bir gelişme olması halinde bunu paylaşacakları bilgisini verdi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, Arsenal\'le golsüz berabere kaldı

SONRAKİ HABER

Bu neyin baharı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...