19 Ağustos 2014 23:01

ABD'de polis yine öldürdü

Missouri eyaletinin Ferguson kentinde polisin, 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown’ı öldürmesi sonrası başlayan eylemler devam ederken, polisin bir siyahi genci daha öldürdüğü haberi geldi.

ABD\'de polis yine öldürdü
Paylaş

Missouri eyaletinin Ferguson kentinde polisin, 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown’ı öldürmesi sonrası başlayan eylemler devam ederken, polisin bir siyahi genci daha öldürdüğü haberi geldi. St. Louis Emniyet Müdürü Sam Dotson, polisin, taşıdığı bıçağı indirmesi için birkaç kez uyardığı şüpheliyi, uyarılarına riayet etmemesi neticesinde vurduğunu belirtti.

St.Louis Today'in haberine göre şahıs öğlen 12.30 sıralarında, Six Star adlı marketten aldığı ürünlerin parasını ödemeden dışarı çıktı. Market çalışanı, şahısa aldıklarının parasını ödemesi gerektiğini söyleyince de, ürünleri sokağa fırlatmaya başladı.

Bu sırada marketin yanındaki güzellik salonunda olan St.Louis Belediye Meclis Üyesi Dionne Flowers de olaya tanık oldu. Flowers şahsın dengesiz tavırlar sergilediğini ve sürekli kemerini tuttuğunu aktardı. Güzellik salonu ve marketten 911'in aranması sonrası 2 polis olay mahalline geldi.

Emniyet Müdürü Dotson, siyahi olduğu aktarılan gencin, polis memuruna “Vur beni, öldür beni” şeklinde bağırdığını öne sürdü. Görgü tanıklarının da bunu doğruladığı belirtildi.

Dotson, şahsın polis memurunun uyarılarını dinlemediğini ve tehdit eder pozisyonda polise doğru yaklaştığını ifade etti. 2 polisin açtığı ateş sonucu şahsın yaşamını yitirdiği ifade edildi.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan St.Louis Today'in haberine göre Dotson'ın basın açıklaması sırasında bölgede toplanan kalabalık, Ferguson olayları sonrası yayılan "Eller havaya, ateş etme" sloganları attı. Dotson'ın basın toplantısı sırasında toplanan kalabalıktan bazılarının neden şüpheliye şok silahı ile müdahale edilmediğini sorduğu aktarıldı. MSNBC'nin haberine göre St.Louis polisinde elektro şok cihazı bulunmuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gül: Göründüğü kadarıyla yeni başbakan Ahmet Davutoğlu

SONRAKİ HABER

Beşiktaş, Arsenal\'le golsüz berabere kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...