18 Ağustos 2014 15:06

Kadın tutukluların hakları gasp ediliyor

Muş E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan siyasi kadın tutuklular, yaşadıkları sağlık sorunları için gördükleri tedavi sürecinde hak ihlaline maruz kaldıklarını belirtti.

Kadın tutukluların hakları gasp ediliyor
Paylaş

Muş E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan siyasi kadın tutuklular, yaşadıkları sağlık sorunları için gördükleri tedavi sürecinde hak ihlaline maruz kaldıklarını belirtti.

Cezaevinde kalan kadın tutuklular adına Melek Bozkaya, DİHA’ya mektup gönderdi. Muş E Tipi Kapalı Cezaevinde son dönemlerde sıklıkla doktor sorunu yaşadıklarını ifade eden Bozkaya, haftalarca süren çabaları sonucunda yönetim tarafından yanıt geldiğini anlattı. Yönetimin de tutukluları revire ve diş doktoruna çıkarmadıklarını ya da “Doktor yoktur. İzindedir. Acil işi çıktı” gibi bahaneler ile tedavilerinin önünü kestiğini vurguladı. Bir sevk yazılmasının dahi haftalarca sürdüğünü aktaran Bozkaya, cezaevinden hastaneye gitmenin ise ancak aylarca süren çabalar sonucunda dikkate alındığını söyledi.

‘JANDARMA MUAYENE ODASINDAN ÇIKMIYOR’

Hasta tutukluların aciliyet taşıyan rahatsızlık durumunda bile idare tarafından bir müdahale yapılmadığını, ambulans ve ilk yardım müdahalesinde de bulunulmadığını aktaran Bozkaya, “Adeta kendi halimize terk ediliyoruz. Bunlar yetmezmiş gibi, hastaneye gidişlerde nezarethanede kelepçelerin çıkartılmaması ve muayene esnasında erkek jandarmanın muayene odasından kasten çıkmaması gibi durumlarla biz siyasi tutsaklara bu şartlar altında tedavi edilmeyi dayatıyorlar” dedi.

Cezaevi yönetiminin siyasi tutuklulara karşı bu tutumunun işlevselliğinin koruyarak arttığını söyleyen Bozkaya, “İdarenin bu yaklaşımını bir an önce terk etmesini istiyor ve kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili cezaevi ise yetkili kimse olmadığı gerekçesiyle iddialar hakkında bilgi vermedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Koca şiddetinden kaçtı

SONRAKİ HABER

Andrew Finkel: Benim meslek satılmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...