17 Ağustos 2014 19:16

Zorla lağım temizlettirilen taşeron işçi yaşamını yitirdi

Geçtiğimiz yıl İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kanalizasyon taşması sonucu su basan laboratuvarın temizliğini yapan taşeron işçiler gerekli önlemler alınmadığı için mikrop kaparak hastalanmıştı. Kaptığı enfeksiyon nedeniyle karaciğer yetmezliğine yakalanan Zafer Açıkgözoğlu bugün yaşamını yitirdi.

Zorla lağım temizlettirilen taşeron işçi yaşamını yitirdi
Paylaş

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde geçen sene zorla kanalizasyon temizlettirilen 28 yaşındaki taşeron Sağlık İşçisi Zafer Açıkgözoğlu karaciğer yetmezliğinden yaşamını yitirdi.

Bu ayın başında Al Jazeera Türk’e konuşan Zafer Açıkgözoğlu şunları söylemişti: “Yağış nedeniyle kanalizasyon taşınca, laboratuvarı su basmış. Amirim, lağımın içine girip, kanalı açmamı istedi. Ben de girip, tıkalı kapağı kaldırmaya çalıştım. Bir anda fışkıran basınçlı suyla yere yuvarlandım. İki hafta kadar sonra durumum daha da kötüleşti. Ayaklarımdan gelen bir sızıyla bulantı ve kusma başladı, bilincimi kaybetmişim. Gözümü açtığımda yoğun bakımdayım. Karaciğer yetmezliği sebebiyle kadavradan karaciğer nakledildi. Ama ameliyattan kısa bir süre sonra vücudum nakledilen karaciğeri reddetti. Karnımda şişkinlik başladı, şekerim fırladı bu yüzden. Şimdi ikinci nakli bekliyorum”

Açıkgözoğlu ikinci karaciğer nakli ameliyatı olamadan hayatını kaybetti. Açıkgözoğlu aynı konuşmasında “Yoğun bakıma alındığım gece doktor kardeşime hastalığımın kanalizasyondan kaptığım bir mikroptan kaynaklandığını söylemiş. Yapılan tahlillere göre Hepatit A, üzerine bir de kanalizasyondan kapmış olabileceğim mikrop nedeniyle hastalandığımı söylüyor doktorlar. İşe başladığım günlerde tıbbi atıkları taşırken, elime iğne batmıştı, biraz kanadı. Hepatit A mikrobu da oradan bulaşabilirmiş” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şecaiyye enkazından bir cansız beden daha çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Fırtınaya yakalanan feribotlar seferi tamamlayamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...