16 Ağustos 2014 15:06

Kılıçdaroğlu: Zihniyet devrimine ihtiyaç var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zihniyet devrimine ihtiyaç olduğunu belirterek, “Hacı Bektaş-ı Veli’den alacağımız çok dersler var” dedi.

Kılıçdaroğlu: Zihniyet devrimine ihtiyaç var
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zihniyet devrimine ihtiyaç olduğunu belirterek, “Hacı Bektaş-ı Veli’den alacağımız çok dersler var” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 51.Ulusal, 25.Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine katıldı. Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma programına Mustafa Sarıgül de katıldı. Olası kurultay öncesinde Kılıçdaroğlu ve Sarıgül’ün aynı fotoğraf karesinde yer alması dikkati çekti. Açılışta konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bugün dünyanın elinde trilyonlarca dolarlık maddi imkan var. Ama bu imkanlar, dünyayı daha adaletli bir yer haline getiremedi. Tarihin en trajik katliamlarını ve savaşlarını engelleyemedi. Bugün belki de tarihin en büyük aç insan kitleleriyle karşı karşıyayız. Bu kadar büyük maddi imkan, insanı daha paylaştırıcı ve daha mutlu yapamadı. Önümüzde iki temel sorun var. Sorunlardan birisi şu; bu hırsın, bu zulmün önüne nasıl geçeceğiz? İkinci sorun; insanlığın canavar haline getirilerek, adalet yerine zulüm ve savaş ürettiği bu hastalıklı halden nasıl kurtulacağız?​”

HACI BEKTAŞ-I VELİ’DEN DERSLER...

İhtiyaç olanın zihniyet devrimi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şu ifadelerde bulundu: “Ahlaki ölçüleri ve değerleri çürümüş, diğerini düşman gören, kendinden başkalarını ötekileştiren, insanların mağduriyetleri üzerine iktidar kurmaya çalışan bir toplumdan barış ve huzur üretmesi beklenemez. Müslüman coğrafyası kan ağlıyor. Tüm vahşeti de din adına yaptıklarını iddia eden zalimler Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi tanısalardı, onların sevgisini, aşkını, muhabbetini bilselerdi, bunu asla yapmazlardı. Unutmayalım, aynı dine inanan iki insanın birbirini öldürdüğü günümüzde, aslan ile ceylanı aynı kucakta tutan Hacı Bektaş-ı Veli’den alacağımız çok dersler vardır.” (NEVŞEHİR)
 

ÖNCEKİ HABER

Aziz Kocaoğlu’dan valiye sert yanıt

SONRAKİ HABER

Arınç: 2015 seçiminden sonra başkanlık sistemine geçeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...