15 Ağustos 2014 17:19

Kanser hastasına kemoterapi yasağı

İstanbul Adli Tıp Kurumu, mesane kanseri olan tutuklu Cengiz Sinan Halis Çelik hakkında skandal bir karara imza atarak, Çelik’in, kemoterapi tedavisinin dışarıda devam etmesine gerek olmadığına karar verdi.

Kanser hastasına kemoterapi yasağı
Paylaş

İstanbul  Adli Tıp Kurumu, mesane kanseri olan tutuklu Cengiz Sinan Halis Çelik hakkında skandal bir karara imza atarak, Çelik’in, kemoterapi tedavisinin dışarıda devam etmesine gerek olmadığına karar verdi.

Ağrı’da 1996 yılında yaşanan bir çatışmada yaralı olarak yakalanan ve 18 yıldır tutuklu olan epilepsi hastası ve mesane kanseri PKK’li tutsak Cengiz Sinan Halis Çelik, vücudundaki şarapnel parçalarının neden olduğu yaralar sebebiyle ciddi sağlık sorunları yaşadı. Muğla E Tipi Cezaevinde tutulan Çelik’in, kanser hastalığı nedeniyle devam eden kemoterapi tedavisinin dışarıda devam etmesine gerek olmadığı yönünde karar verildi.

Karara ise, kemoterapi tedavisinin olumlu sonuç vermesini gerekçe gösterdi.

ÖLÜMCÜL DEĞİLSE TEDAVİYE GEREK YOK!

Adli Tıp’ın 7 Temmuz 2014 tarihinde hazırladığı raporun ardından Çelik’in sağlık durumunun iyi olduğunu gerekçe göstererek dışarıda tedaviye gerek olmadığı yönünde karar veren Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı da, Çelik’in tedavisinin “gerek görüldüğü taktirde” cezaevinde devam edebileceği kararı verdi.

Adli Tıp’ın verdiği karara cezaevinden yazdığı mektupla tepki gösteren Çelik, kararın siyasi olduğunu belirtti. Hastalığının doktorlar tarafından ‘yüksek dereceli kanser’ olarak adlandırıldığının altını çizen ve daha önce dört kez ameliyat olduğunu belirten Çelik, “Bu kanserin yüksek derecede olduğu, doktorlar tarafından verilen raporlarda mevcut. Adli Tıp’ın bu derece ciddi bir hastalığa ilişkin ‘ölümcül evreye girmemiştir’ yönündeki kararı kabul edilemez” dedi.

Cezaevi koşullarında hastalığının ilerlemesi ve daha vahim bir duruma gelmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Çelik, “Kemoterapi tedavisi halen devam ediyor. Ama raporda bu durum görmezden gelinmiştir” diye konuştu.

Çelik’in kardeşi Sevim Çelik ise, ağabeyinin durumunun iyi olmadığını ve hastalığının her geçen gün daha da ilerlediğini söyledi. (İstanbul/DİHA) 


TUAD hasta tutuklulara özgürlük istedi

Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAD), hasta tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek amacıyla Bakırköy Kadın Cezaevi önünde basın açıklaması düzenledi. Üzerinde hastaların isimlerinin ve “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” talebinin yazılı olduğu pankartın açıldığı açıklamada, TUAD Başkanı Arif Yılmaz konuştu.
Adli Tıp Kurumunun hasta tutuklu ve hükümlülerin sağlık raporlarını siyasi tavırla hazırlayarak ölümlere davetiye çıkardığının altını çizen Yılmaz, Abdullah Öcalan ile tüm hasta tutuklu ve hükümlüler özgür kalıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da 43 okula Gezi incelemesi

SONRAKİ HABER

Bonzai satana da polise de öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...