15 Ağustos 2014 14:53

Kadınlar IŞİD’e geçit vermiyor!

HDK ve HDP Kadın Meclisleri İslamcı terör örgütü IŞİD’in Şengal’de, Ninova’da, Kobane’deki saldırılarına karşı bölgedeki kadınlarla dayanışma duygularını paylaşmak için buluştu.

Kadınlar IŞİD’e geçit vermiyor!
Paylaş

Gülşah İmrek
İstanbul


HDK ve HDP Kadın Meclisleri İslamcı terör örgütü IŞİD’in Şengal’de, Ninova’da, Kobane’deki saldırılarına karşı bölgedeki kadınlarla dayanışma duygularını paylaşmak için buluştu.

Galatasaray Lisesi önünde yaptıkları 3 saatlik oturma eylemi ile Ortadoğu’da direnen hiçbir kadının yalnız olmadığını söyleyen kadınlar farklı dillerde söyledikleri ağıtlarla ortadoğu coğrafyasının kültürel zenginliğinin yok edilmesine karşı olduklarını da ifade etti.

Çok sayıda kadının katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Sema Barbaros, ‘Şengal’de, Ninova’da, Kobane’de kadınlar IŞİD güçleri tarafından kaçırılıyor, tecavüze uğruyor, satılıyor. Yine Filistin’de İsrail Devleti’nin kadın, çocuk demeden yaptıkları katliam devam ediyor. Bu katliamlara, emperyalist politikalara ve kadın düşmanlığı yapanlara karşı susmayacağız. Biz kadınlar Ortadoğu için artık üçüncü bir yol yok diyoruz. Ya ırkçılık, mezhepçilik ve onunla iç içe geçmiş kadın düşmanlığından yana olacaksınız ya da halkların eşitliğinden ve kadınların özgürlüğünden yana olacaksınız.’ Dedi.

Açıklamanın kürtçe metnini okuyan Hunaf Hatun ise; ‘Ortadoğu’da direnen Rojavalı, Ninovalı, Şengalli, Filistinli kadınların yanında olacağız. Kaçırılan kadınların kurtulması için, tecavüzlerin hesabının sorulması için, tehdit altındaki kadınların tecavüzden korunması için, dağlarda mahsur kalan kadın ve çocuklara insani destek sağlanması için tüm kadınları ve
herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz.’ Dedi.

KADINLAR SÖZÜNÜ BARIŞ İÇİN SÖYLEDİ

Eyleme katılanlar arasında HDP EŞ Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da, sözlerinde bu sürece tesadüfen gelinmediğine dikkat çekti. Uluslar arası sermaye güçleri ve Türk Devleti’nin bu savaşın sorumlusu olduğunu söyleyen Yüksekdağ, YPJ ve YJA-Star’a ve direnen tüm kadınlara selam gönderdi.

HDP Parti Meclisi Üyesi Hüda Kaya ise, ‘İnsanlar din adına bu katliamı yapıyorlarsa, Sincar dağında helikopter kazası geçiren Ezidi Milletvekili Viyan Dahil’den ben özür diliyorum.’ Dedi.

Eylemde ermenice Sarı Gelin türküsünü söyleyen ve kendi kendine hazırladığı dövizlerle katılan Leman Stehn; ‘İzlediğimiz görüntülere üzülmekten vazgeçelim. Gücümüz yettiğince birşeyler yapmalıyız’ dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Bir doktor, hasta yakını tarafından tabancayla öldürülmek istendi

SONRAKİ HABER

‘1 Mayıs yargılanamaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...