11 Ağustos 2014 06:00

Tıpış tıpış imam hatibe

Çocuklarımız AKP iktidarının oyuncağı durumuna getirildi. 12 yıllık iktidarı döneminde beş Milli Eğitim Bakanının değiştiği eğitim sisteminde; veliler değişikliklere ve yanlışlıklara ulaşamaz oldular.

Tıpış tıpış imam hatibe
Paylaş

Orhan YÜCE*

Çocuklarımız AKP iktidarının oyuncağı durumuna getirildi. 12 yıllık iktidarı döneminde beş Milli Eğitim Bakanının değiştiği eğitim sisteminde; veliler değişikliklere ve yanlışlıklara ulaşamaz oldular.
Derslerin değiştirilmesi ve Okulların değiştirilmesi yanında sınav sistemlerinin de değiştirilmesi velileri içinden çıkılmaz durumlara sürüklemektedir.
4+4+4 sistemiyle değişimleri hızlandıran AKP iktidarı,  eğitimi bilimsel, demokratik ve laik olmaktan daha da uzaklaştırıp “dindar nesil” yetiştirmeyi tek amaç haline getirmiştir.
Bu değişimlerin uzantıları olarak 2013-2014 öğretim yılında yapılan TEOG sınavları, biz velileri şaşkın ördeğe döndürmüştür.
Ankara 13. idare mahkemesinin 4 yanlış sorunun iptaline kararı vermesinden sonra puanlar yeniden hesaplanmış, arkasından “ikili kopya”denilerek 6 bin 165 öğrenciye sıfır verilmesi üzerine açılan davada da, Danıştay 8. Dairesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesiyle bakanlık sıralamaları tekrar değiştirmek zorunda kalmıştır.
Her yıl bir sistem ve sınav değiştiren ve 120 soruyu yanlışsız hazırlatıp sunamayan Milli Eğitim Bakanlığı, okul adlarını değiştirerek yeni bir  sistemi getirdiğini ifade ediyor, ama bu sistem çocuklarımızın yararına değil,kendi siyasi amaçlarına hizmet ediyor.

EN ÇOK KONTENJANI ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ ALDI

1 milyon 273 bin 699 öğrencinin yerleştirileceği orta öğretim kurumlarından fen liselerine 25 bin 320, sosyal bilimler liselerine 9 bin 240 öğrenci yerleştirilirken, Anadolu imam hatip liselerine 215 bin 136 öğrenci yerleştirilecek.
İki liste halinde tercih yapmak zorunda bırakılan öğrenciler, A listesinde 15 okul, B listesinde 4 okul türü belirleyecekler. A listesinde yerleştirilemeyen öğrenciler B listesinde ikamet ettiği yere en yakın ve kontenjanı boş kalan okula yerleştirilecek. Yani imam hatiplere geniş bir kontenjan belirleyen bakanlık çocuklarımızı tıpış tıpış buralara gitmeye yönlendirmektedir. AKP iktidarının ve bakanın ağzından düşürmediği şeffaflık ve demokratikleşme ile bu uygulamanın hiç bağdaşıklığı yoktur. bu yapılanların çocuklarımızın istemediği bir okula zorla gönderilmesiyle geleceklerinin karartılmasından başka bir anlamı da yoktur.

*ÖVDER İzmir Şube Başkanı

ÖNCEKİ HABER

Zafer direnen Gazze’nin! Çünkü;..

SONRAKİ HABER

Çağlayan tekstil işçileri: Sosyal aktivitemiz yoğun çalışma!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...