01 Ağustos 2014 19:28

Oyunculardan Akın’a cevap: Ben oynarım

Akın’ın Hrant Dink filmi yapmak isteiğini fakat oynayacak oyuncu bulmadığını söyleyen Fatih Akın'a gazetemize konuşan tiyatro oyuncusu Şıhali Yalçıner ve sosyal medya üzerinden birçok sanatçı, Akın kendilerine böyle bir teklifte bulunsaydı kabul edeceklerini belirttiler.

Oyunculardan Akın’a cevap: Ben oynarım
Paylaş

Ermeni Soykırımını anlatan yeni filmi “The Cut” hakkında Agos Gazetesi’yle söyleşi yapan Fatih Akın, Hrant Dink’i konu alan bir film yapmak istediğini fakat senaryosunu sert buldukları için hiçbir “Türk oyuncuyu” Hrant rolünü oynamaya ikna edemediğini açıkladı. Hrant Dink’in Agos’ta yayımlanan 12 yazısını temel alarak yazdığı senaryonun dört yıl önce hazır olduğunu belirten Akın, görüştüğü oyuncuların teklifi kabul etmemesi nedeniyle projeyi dondurmak zorunda kaldığını söyledi. Hrant Dink’in hikayesini merkezine oturtan kurmaca bir film için “Demek ki zamanı gelmemiş” ifadelerini kullanan Akın, bu nedenle  “The Cut”u Hrant Dink senaryosundan parçaların ve Amerika’ya giden Anadolulu gezginler üzerine bir hikayenin birleşimi olarak kurguladığını vurguladı. Akın’ın açıklamasının ardından gazetemize konuşan tiyatro oyuncusu Şıhali Yalçıner ve sosyal medya üzerinden birçok sanatçı, Akın kendilerine böyle bir teklifte bulunsaydı kabul edeceklerini belirttiler.

TEKLİF ETSE KABUL EDERDİK

Tiyatro oyuncusu Şıhali Yalçıner, Hrant Dink rolünü oynamak istediğini söylerken “Fatih Akın, “Hrant’ı oynayacak oyuncu bulamadık” demiş. Bu çok onur kırıcı bir durum. Kimler kabul etmemiş? Sinemayı ve sanatı çok düşündürücü, çok iç yakıcı bir durum. Oynayacak sanatçı bulunamamış! İnanılacak gibi değil. Sanırım kendisi için önemli ve uygun bulduğu, yakın çevresinden oyunculara, sanatçılara sordu. Ben Hrant Dink’i oynamak isterim. Para da önemli değil, zamanı da.” ifadelerini kullandı.

Birçok sanatçıysa sosyal medya üzerinden konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

Mehmet Esen (Oyuncu):  Hrant Dink’i hangi oyuncu oynamak istemez, Fatih Akın boş bir laf etmiş. Gerçekse açıklasın kimler bilelim...

Murat Daltaban (Yönetmen): Şimdi de Fatih Akın oyuncuları linçe kalkışıyor. Deli misiniz nesiniz? Ben de Hrant’ı oynamak isteyecek onlarca oyuncu tanıyorum.

Arda İçil (Film Eleştirmeni): Fatih Akın hangi oyuncularla konuştu cidden merak ediyorum. Benim konuştuğum birçok oyuncu arkadaş; teklif gelseydi kabul ederdik dedi bana.

Fırat Tanış (Oyuncu): Pek kıvrak olmayan bir PR çalışması olmuş. Anlamadığım bir diğer şey, Türk oyuncu ne demek? Siz hiç Ermeni oyuncu denildiğini duydunuz mu? Çok antipatik bir açıklama.

Uğur Polat (Oyuncu): Konuya dair bir bilgim yok. Fatih Akın bana teklif etseydi hiç düşünmeden kabul ederdim. Kim Hrant Dink’i oynamak istemez ki!

Orhan Aydın (Oyuncu): Fatih Akın Hrant Dink’i oynayacak oyuncu bulamamış! Kaldıracak kafasını bakacak çevresine 3-5 lacivertin önermesi ile yola çıkmayacak.

Şebnem Sönmez (Oyuncu): Hrant Dink rolü için oyuncu bulunamama sebebi oynamayı şeref sayabilecek oyunculara, F. Akın’ın ulaşamamış olması da olabilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş mitinginin ardından konvoya saldırı: 4 yaralı

SONRAKİ HABER

DBP Kadın Meclisi üyesi Müslüme Kalkan gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...