01 Ağustos 2014 18:55

Demirtaş mitinginin ardından konvoya saldırı: 4 yaralı

Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın Gaziantep'teki mitinginin ardından araçlarıyla konvoy oluşturan Demirtaş destekçilerine, kimliği belirsiz kişilerce tüfekle ateş açıldı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği 4 kişi, yaralandı.

Demirtaş mitinginin ardından konvoya saldırı: 4 yaralı
Paylaş

Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın Gaziantep'teki mitinginin ardından araçlarıyla konvoy oluşturan Demirtaş destekçilerine, kimliği belirsiz kişilerce tüfekle ateş açıldı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği 4 kişi, yaralandı.

Olay, saat 17.45'te Şoför Ali Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Selahattin Demirtaş'ın mitinginin ardından HDP Şehitkamil İlçe binasına araçlarıyla konvoy şeklinde gidenlere, kimliği belirsiz iki kişi tarafından av tüfeğiyle ateş açıldı. Tüfekten çıkan saçmalar, konvoyda bulunan Mahmut Erkan ve Mahmut Altundağ ile yoldan geçen Zeliha Özsan'a isabet etti, saldırganlar ise kaçtı. Saldırı ihbarının ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polislerin çevre güvenliğini aldığı olay yerindeki yaralılardan Zeliha Özsan 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne, Mahmut Erkan ve Mahmut Altundağ ise Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

HDP Şehitkamil İlçe Başkanı Tahir Altuğ, av tüfeğiyle ateş açılması olayının provokasyon olduğunu belirterek, "Halkımız provokasyona gelmeyecek. Yaralı arkadaşlarımızın sağlık durumu iyi" dedi.

Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralıların sağlık durumlarını öğrenmek için hastaneye gelen HDP Şehitkamil İlçe Başkanı Tahir Altuğ, "Bizi oyuna getirdiler. Olay çıkmasın diye içlerinde benim de olduğum konvoyla ilçe binamıza gidiyorduk, silah, bıçak ve demir sopalarla bize saldırdılar. Arkadaşlarımız yaralandı. Durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Biz şu anda barış sürecindeyiz ve bu süreci bozmayacağız. Arkadaşlarımız provokasyona gelmeyecektir" diye konuştu.

Saldırıya uğrayan Mehmet Erkan isimli yurttaş, faşist bir güruhun silahlı bıçaklı saldırısına maruz kaldığını ifade ederek, bu saldırının planlı bir şekilde polis gözetiminde yapıldığına dikkat çekti. Erkan, "Faşistlerin bu saldırısı zoruma gitmiyor, eğer bu şekilde barış gelecekse canımı vermeye hazırım. Ama bu şekilde demokrasi ve barış gelmez. Canım Kürdistan'a ve Öcalan'a feda olsun" dedi.

Öte yandan olaya karıştığı iddia edilen 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. (ANTEP)


DEMİRTAŞ: BEN YOZGAT SÜRMENESİ ÇALARIM, SEN NE ÇALARSIN EY ERDOĞAN!

Gaziantep'te Demokrasi Meydanındaki miting ise coşkulu geçti. Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'la buluşan binler "değişim " dedi.

Binlerce kişinin sıcak havaya rağmen Demokrasi Meydanına aktığı Antep'te, alan rengarenk "Demirtaş, Demokratik Değişim, Barışçı Değişim" bayraklarıyla donatılırken, yurttaşlar ellerindeki rengarenk bayraklarla renkli görüntüler oluşturdu. Kadınlar ise çeşitli renkteki yöresel kıyafetleri renkli görüntüler oluştururken,  Demirtaş için hazırlanan müziklerle halaylar çekildi.  "Ne Ekmeleddin, Ne Tayyip, Ape Siladdin", "Hoş geldin" dövizleri de açıldı.

Demirtaş'ın alana gelmesiyle çoşku tavan yaptı. Binlerce kişiye seslenen Selahattin Demirtaş, "Sizlerin sevgisi ve coşkusu hepimize çoşku ve neşe kattı bizlere" diyerek Antep'in yurdun dört bir yanında çağrısı yapılan yeni yaşam çağrısı sesine ses kattığını söyledi.

Halklara tek adam otoriterliğini dayatanlara halkların eşitlik, barış, kardeşlik diliyle cevap vereceğini belirten Demirtaş, "Bizler Çankaya koltuğuna yürürken gözümüzde ve gönlümüzde koltuk sevdası yok. Onlar koltuk sevdasıyla yanıp tutuşuyorlar. Hayalleri, rüyaları o koltuk üzerinedir. Çünkü bütün varlıkları koltuk üzerine bina inşa edilmiştir. Ama artık biz bu gidişatı, bu kaderi değiştirmek istiyoruz. Devleti halkların devleti, Çankaya'yı halkın Çankaya'sı yapmak istiyoruz" dedi. Hükümetin bugüne kadar yok sayılanların yanında olmadığını dile getiren Demirtaş, "Çankaya ezilenlerden yana tavır almadı. Antep bu duyguyu daha iyi anlıyordur. Çünkü en fazla emek sömürüsünün olduğu, emeğin, alın terin en fazla çalındığı yerdir. Sizler gece gündüz çalışıyorsunuz ve çoğunuz insan onura yaraşır bir yaşama sahip değilsiniz.  Ama sizler yine de çalmadan çırpmadan hırsızlığa fakirin, fukaranın ekmeğine tenezzül etmeden alın terinizle çalışmaya devam ediyorsunuz. O yüzden bizi en iyi siz anlarsınız ve bu ülke ezilenlerin emekçilerin, ülkesidir" diye konuştu. Rüyasının ezilenlerin, emekçilerin bir arada olması olduğunu belirten Demirtaş, "Bir arada durun, koltuk bizim olmasın asıl kazanç budur" dedi. "Ben Yozgat sürmenesini, Karadeniz'in asi türkülerini, Ege'nin zeybeğini, Antep'in bozlağını, Kürdün gelini de çalıp söylerim" diyen Demirtaş, "Benim ne çaldığım orta da. Sen ne çalıyorsun asıl sen onu açıkla. Ben Yozgat sürmenesi çalıyorum sen ne çalarsın ey Tayyip Erdoğan" diyerek Erdoğan'a yüklendi. (Antep/EVRENSEL)




 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Bir de çarkçı Ekmel çıktı

SONRAKİ HABER

Oyunculardan Akın’a cevap: Ben oynarım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...