01 Ağustos 2014 16:55

‘Bortar’dan atılan işçiler geri alınsın’

DİSK/Gıda-İş, Bortar Yemek Fabrikası’nda sendikalarına üye oldukları için işten atılan işçilerin geri alınmasını istedi ve sendikalara birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

‘Bortar’dan atılan işçiler geri alınsın’
Paylaş

DİSK/Gıda-İş, Bortar Yemek Fabrikası’nda sendikalarına üye oldukları için işten atılan işçilerin geri alınmasını istedi ve sendikalara birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Işıkkent’te Kurulu olan Bortar Hazır Yemek ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş’de geçtiğimiz günlerde 8 işçi DİSK/Gıda-İş’e üye olduğu için işveren tarafından hukuksuzca işten çıkarılmış, bir işçi de işverenler tarafından darp edilmişti. İşçiler üye olduğu DİSK/Gıda-İş ve İzmir’deki sendikaların ve kitle örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla fabrika önünde işten çıkarmalarla ilgili açıklamada bulundu.

İşçiler adına açıklamayı okuyan DİSK/Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Nedim Üçüncü, sendikalı çalışmanın Anayasal bir hak olduğunu hatırlatarak kanunsuz işten atmalara ve yasa tanınamazlıklara karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı. Sendikalaşma haklarını mutlaka kullanacaklarını dile getiren Üçüncü, Bortar işçilerinin örgütlü olarak çalışacaklarını belirtti.  
Bortar’ın yasa tanımaz tutumundan vazgeçmesini, işçilerin işe alınmasını ve sendikayla masaya oturmalarını isteyen Üçüncü, “Bilinmelidir ki sendika olarak üyemiz olan olmayan tüm işçilere yapılan saldırıların takipçisiyiz. Bortar da örgütlenmek en tabi hakkımızdır ve bunun zor yoluyla engellenmesine izin vermeyiz.”

SENDİKALARA ÇAĞRI

Patronların cesaretini işçi sınıfının örgütsüzlüğünden ve sendikaların birlikte hareket edememesinin eksikliğinden aldığını dile getiren Üçüncü sendikalara seslenerek “Bunun için başta işçilerin üye olduğu sendikamız Gıda-İş ve konfederasyonumuz DİSK’e bağlı sendikalar olmak üzere, işkolu, konfederasyon, sendika ayrımı yapmadan bütün emek örgütleri, bütün meslek örgütleri ve demokrasi güçleri sendikalaşmak isteyen Bortar işçilerine yönelik saldırıyı kendimize yapılmış bir saldırı olarak, kendi sorunumuz olarak görmeliyiz ve birlikte mücadele etmeliyiz. O zaman hem Bortar işçisi hem bütün sınıf ve demokrasi güçleri kazanmış olacak” dedi. Basın açıklaması öncesi patronun fabrikanın etrafını iş makineleri ile çevirmesi dikkat çekti. Bortar yöneticileri açıklamayı camdan izlerken, dağıtıma çıkan işçilerin fabrikaya gelmesi geciktirildi, içerideki işçiler ise dışarıya gönderildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te sağlıkta şiddet protestosu

SONRAKİ HABER

Alakır için söz bitti şimdi eylem zamanı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...