31 Temmuz 2014 15:09

Cumhuriyet gazetesinde neler oluyor?

Cumhuriyet gazetesi yeni transferlerini duyurunca gazete içinden itirazlar yükseldiği iddia edildi. Cumhuriyet, ‘sıkıntı yok’ derken Mustafa Balbay’ın ‘Aydın Engin’in Cumhuriyet gazetesinde yazmasına karşıyım’ açıklaması kafaları karıştırdı.

Cumhuriyet gazetesinde neler oluyor?
Paylaş

Cumhuriyet gazetesi, “Cumhuriyet tarihinde ikinci defa bölünüyor” şeklinde basında çıkan haberlere yanıt verdi. Açıklamada “İcra Kurulu yapmış olduğu toplantılarda görev değişiklikleri ve gazeteye yeni katılacak isimlerin her biri konusunda oy birliğiyle karar almıştır. Adı geçen kararların her biri, ayrıntılı olarak bir karar tutanağı ile tespit edilerek imza altına alınmaktadır. Dolayısıyla, alınan kararlar konusunda haberde adı geçen isimler de dahil olmak üzere bugüne kadar Cumhuriyet gazetesi içinde herhangi bir görüş ayrılığı yaşanmamıştır” denildi.

CUMHURİYET GAZETESİ  BÖLÜNDÜ İDDİASI
Medyafaresi sitesi Aydın Engin, Özgür Mumcu, Ceyda Karan ve Ahmet Şık’ın Ağustos ayından itibaren Cumhuriyet’e geçecek olmasından dolayı, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, Yazarlar Mustafa Balbay, Orhan Erinç ve Cüneyt Arcayürek’in tepki gösterdiğini iddia etmiş ve “Cumhuriyet gazetesi yeni transferler yüzünden ikiye bölündü” iddiasını ortaya atmıştı.
cumhuriyet.com.tr’den yapılan açıklamada ise bu iddiaların asılsız olduğu vurgulanırken “Bundan sonra da aynı çizgide yayınına devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır” denildi.

BALBAY: AYDIN ENGİN’E KARŞIYIM
Ancak Cumhuriyet gazetesinin yapmış olduğu bu açıklamanın ardından Mustafa Balbay Twitter hesabından Aydın Engin konusunda duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Balbay şöyle dedi: “Aydın Engin’in, fikirlerini düşünce yelpazesine uygun bir gazetede, özgürce yazmasını dilerim. Ancak, Aydın Engin’in Cumhuriyet gazetesinde yazmasına karşıyım. Buna hiçbir zeminde evet demedim.”
Öte yandan Cumhuriyet bugün çıkan sayısında yeni transferlerini duyurdu. Murat Sabuncu, Özgür Mumcu, Ceyda Karan, Ahmet Şık ve Aydın Engin’in fotoğrafı kullanılarak “Cumhuriyet ailesine 5 yeni isim” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş\'ın İstanbul mitingi için çağrı yapıldı

SONRAKİ HABER

Ekmeleddin İhsanoğlu, Madımak Oteli’ne karanfil bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa