31 Temmuz 2014 13:03

Moda Bostanı’na dozerler girince nöbet başladı

Caferağa Dayanışması ve mahalleli tarafından Moda Gezi Bostanına çevrilen Kadıköy’deki yeşil alana otopark yapılacağı gerekçesiyle dozerlerin girdiği duyumu mahalleyi ayağa kaldırdı. Caferağa Dayanışmasının çağrısıyla yeşil alanda buluşan mahalleliler, dozerleri parktan çıkararak çadırlarıyla birlikte nöbete başladı.

Moda Bostanı’na dozerler girince nöbet başladı
Paylaş

Caferağa Dayanışması tarafından bostana çevrilen Kadıköy’deki yeşil alana, otopark yapılacağı gerekçesiyle dozerlerin girmesi mahalleyi ayağa kaldırdı. Caferağa Dayanışmasının çağrısıyla yeşil alanda buluşan mahalleliler, dozerleri parktan çıkararak çadırlarıyla birlikte nöbete başladı. 

AFET TOPLANMA ALANINA OTOPARK!
Moda Gezi Bostanının önünde bulunan yeşil alan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararıyla otopark yapılmak isteniyor. Ancak, Eski Moda sabit pazarı olarak bilinen ve idaresi Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan arazi Sivil Savunma Müdürlüğü ve Kadıköy Belediyesi afet planlarında “afet toplanma yeri” olarak görünüyor. İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü de, bu alanın otopark olamayacağına dair karar vermişti.

BOSTANA DOZER GİRDİ
Buna rağmen, bölgede otopark yapma çalışmaları bir süredir devam ediyordu. Busabah saatlerinde belediye çalışanları ve bir dozerin alana girmesi mahalleyi ayağa kaldırdı. Elinde ruhsat olduğu iddia edilen ve dozerle çalışma yapmak isteyen kişiler, etrafta oturan vatandaşların itirazlarıyla engellendi.

‘POLİSLERLE BURAYA GELECEĞİM’
Gün içinde Bostan’a gelen otopark sahibi Hıdır Poyraz ile mahalleliler arasında tartışma çıktı. Bu alan için yıllardır uğraştığını ifade eden otopark sahibine mahalleli tepki gösterdi. Gezi Parkı’nda yaşananları hatırlatan semt sakinlerinin, “Buradan ayrılmıyoruz” demesine karşılık Poyraz “Polislerle buraya geleceğim” diyerek mahalleliyi tehdit etti.

Mahalleliler, yaşanan olayla ilgili Anadolu Yakası Zabıta Müdürü Mehmet Akif Can’la görüştü. Bu evrakların usulsüz olduğunu, kimsenin bostana müdahalede bulunamayacağını söyleyen Can, “Herhangi bir gelişmede kurumumuzu haberdar edin,  gereği yapılır” dedi

ÇADIRLI NÖBET BAŞLADI
Haberi duyan mahalleliler ise, Caferağa Dayanışmasının çağrısıyla alana gelerek çadırla nöbet tutmaya başladı. Otopark yapılmak istenen alanın karşısında ise bir otopark daha bulunuyor.

Gezi eylemlerinin ardından kurulan Caferağa Dayanışması ve mahalleli tarafından alanın bir kısmı Moda Gezi Bostanı olarak kullanılıyor. Caferağa Dayanışması, bostanın imara açılmaması için imza kampanyası başlattı. Bu arada Moda Gezi Bostanı domates, biber, ve patlıcan vermeye devam ediyor.

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Moda Bostanı’nda eylem yapan mahalle halkını ziyaret ederek onların taleplerini dinledi. Mahalle halkının bostanın yeşil alan olarak kalması talebine karşılık Nuhoğlu yer sahibi olan vakfın bunu istediğini özel mülk olduğunu belirterek “Bunun altına otopark yapılıp, üstüne yaşlılar için bir bina yapılsa” yönlü bir formül ortaya koyunca ilk mahalleli tarafından tepki gördü. Bunun üzerine Nuhoğlu otopark izinini iptal edebileceğini söyleyerek; “Zaten meclisler kuracağız ve bundan sonra halkın istemediği hiçbir şey olmayacak” dedi

FORUMDA NÖBET TUTMA KARARI ÇIKTI

Bostanın otopark yapılmasına karşı çıkan mahalle halkı akşam saatlerinde bir forum yaparak bundan sonra sürdürecekleri mücadele için bir takım kararlar aldı. Yapılan forumda bostanın kesinlikle terk edilmeyeceği otopark yapma kararı alınana kadar kurulan çadırda nöbet tutma kararı alındı. Forumda alınan kararlardan biri de direniş boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenerek taleplerin dile getirilmesi yönünde oldu. Forumda ayrıca yarın otopark yapılmak istenen alana 10 adet ağaç fidesi dikme kararı alındı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş, Hatay\'da konuştu

SONRAKİ HABER

Görselin batsın ‘tık sever’ medya!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...