30 Temmuz 2014 16:19

Kahkaha açıklaması dış basında: Bu bir şaka değil!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'kadınlar yüksek sesle kahkaha atmayacak' açıklaması İngiliz basınında geniş yankı buldu.

Kahkaha açıklaması dış basında: Bu bir şaka değil!
Paylaş

Gonca YAĞCI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'kadınlar yüksek sesle kahkaha atmayacak' açıklaması İngiliz basınında geniş yankı buldu.

INDEPENDENT:

Independent, Arınç'ın Türkiye'deki ahlaki çöküntü konuşmasında kadınların herkesin içinde kahkaha atmamaları gerektiğini söylediğini yazdı.

Gazete, Türkiye'nin komşularına kıyasla kadın hakları konusunda tarihinden bu yana daha fazla ilerleme göstermesine karşın son değişimler, maaşlar arasındaki uçurumlar, çocuk gelinler, töre cinayetleri, aile içi şiddet gibi devam eden sorunların ülkeyi geriye götürdüğüne dair endişeleri yarattığını aktardı.

Independent, bu yılın başında Türkiye'nin Twitter ve YouTube'u engelleyerek uluslararası eleştrilere maruz kaldığını da hatırlattı.

TIMES:


Times gazetesi haberi, 'Bu bir şaka değil: Türk Başbakan Yardımcısı kadınlara kahkaha atmamasını söylüyor' başlığı ile verdi.

Gazete, Bülent Arınç'ın kadınların herkesin için kahkaha atması ve telefonda çok fazla zaman harcadıkları nedeniyle azarlanmasının Türkiye'de öfkeye neden olduğunu aktardı.

Times ayrıca, Türk kadınlarının Arınç'ın bu yorumlarına sosyal medya sitelerinde kahkaha atarak yanıt verdiklerini yazdı.

GUARDIAN:

Guardian gazetesi 'Türk Başbakan Yardımcısı kadınları kahkaha atmasın diyor' başlığını kullandığı haberinde, Arınç'ın bu yorumlarının 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce sosyal medyada büyük yankı uyandırdığını yazdı.

Arınç'ın Türk medyası ve interneti de hedef aldığını yazan Guardian, Başbakan Erdoğan'ın AKP'sinin Türkiye'nin Atatürk'ünün kurduğu din ve devlet işlerini ciddi bir şekilde ayıran laik cumhuriyetin yapısını kemirmekle suçlandığı yorumunu yaptı.

BBC:

BBC ise sosyal medyada çok konuşulan konuları ele aldığı BBC Trending sayfasında, 'Türkiye'de kadınlar kahkaha atıyor' başlıklı bir yazı yayınladı.

Türkiye'deki kadınların sosyal paylaşım sitelerinde kahkaha atarken çekilmiş fotoğraflarına yer veren BBC, Bülent Arınç'ın yorumlarının sosyal medyada kadınlardan büyük tepki topladığını, Türkiye'de bir çok kişinin hükümetin kadınların kamusal alanda kahkaha atması yerine tecavüz, aile içi şiddet, çocuk yaşta evlilik gibi konulara eğilmesi gerektiğini düşündüğünü yazdı.

DAILY TELEGRAPH:

Daily Telegraph gazetesi de haberinde 'Türk Başbakan Yardımcısı Arınç, Ramazan Bayramı'nda yaptığı konuşmada, kadınların toplum içinde kahkaha atmamaları ve gereksiz konuları telefonda konuşmamaları gerektiğini söyledi' diye yazdı.

Gazete, Arınç'ın açıklamalarına Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Twitter hesabından 'kadınlarımızın gülmesine ve herkesin şen kahkalarının duyulmasına ülkemizin her şeyden daha fazla ihtiyacı vardı' sözleri ile karşılık verdiğini aktardı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Arınç\'tan tepkilere yanıt: Direği görünce direğe çıkanlar...

SONRAKİ HABER

Bingazi\'de İslamcılar ordu karargahını ele geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa