30 Temmuz 2014 15:20

Nurtepe’de Cephe’nin saldırısının ardından TOMA müdahalesi geldi

Nurtepe'de Halk Cephesi üyesi bir grubun Vartolular derneğine saldırması üzerine başlayan gerginliğin ardından polis kitleye TOMA ve gaz bombaları ile müdahale etti. HDP İstanbul İl Örgütü ise, Nurtepe’deki saldırıya dair sağduyu çağrısı yaptı.

Nurtepe’de Cephe’nin saldırısının ardından TOMA müdahalesi geldi
Paylaş

Nurtepe'de Halk Cephesi'nin HDP'nin cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş için açılan standa dün saldırmasının ardından başlayan ve gece boyu devam eden gerginlik, öğlen saatlerinde yeniden başladı. Halk Cephelilerin Vartolular Derneği'ne saldırmasının ardından başlayan gerginlik sonrası mahalleye gelen polisin, TOMA ve akreplerle halka müdahale ettiği belirtildi. Polisin attığı gazlardan mahalleli de etkilendi. Sokağa çıkan bir kadın 60 yaşındaki annesinin gazdan etkilendiğini söyleyerek 112 acil servisten telefonla yardım istedi.
Öte yandan BDP İstanbul adlı twitter hesabından yapılan açıklamada, yurttaşların provokasyonlar karşısında duyarlı olması istenildi. BDP İstanbul adlı twitter hesabından atılan twitte "Nurtepe'de Vartolular Derneği'nde oturan üyelerimize Halk Cephesi saldırmış karşılıklı çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonrası polis müdahalesi yaşanmıştır. Gerginlik devam etmektedir. Arkadaşlarımızın provokasyonlara gelmeyerek daha sağduyulu davranacaklarından kimsenin endişesi olmasın" denildi.

DEMİRTAŞ: AYRIŞTIRMAK DEĞİL BİRLEŞTİRMEK İÇİN...
Selahattin Demirtaş'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Seçim çalışmalarımızın esası ayrıştırmak üzerine değil, ezilenleri birleştirmek üzerinedir. Nurtepe'de bir an önce sükunetin sağlanmasını diliyorum. Her kesin ve her kesimin sağduyu için gerekli çabayı göstermesini rica ediyorum." denildi.

HDP’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
HDP İstanbul İl Örgütü, Nurtepe’deki saldırıya dair açıklama yaptı. “HDP, Türkiye’nin demokratikleşmesi mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadelede herkes için demokrasi talebimiz, aynı zamanda herkesin özgürce siyaset yapması hedeflidir. HDP, hiçbir mekanda ve alanda siyaset yasaklarının olmadığı bir Türkiye özlemine sahiptir. Özgür Demokratik Alevi Derneği’nin standına yapılan engelleme ve saldırı bu anlamda kabul edilebilir değildir” denilen açıklamada, “HDP, barış ve kardeşlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesini hiçbir kışkırtmaya yol vermeksizin sürdürecektir. Bugün Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanacak her tür gerginlik egemen güçlere yarayacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin son aşamasında, herhangi bir provokatif ortamın oluşmasına yol açmamak için, halkımızı, demokrasi ve barış güçlerini sağduyuya davet ediyoruz.”

ESP: HALK CEPHESİ ÖZÜR DİLEMELİ
Nurtepe'de Selahattin Demirtaş için kurulan standa Halk Cephesi tarafından yapılan saldırıyı kınamak amacıyla ESP Genel Merkezi yazılı açıklama yayımladı. "Halk Cephesi özür dilemelidir" başlığıyla yayınlanan açıklamada Halk Cephesi tarafından yapılan saldırının ardından twitter hesabından yapılan "Çayan Mahallesi'nde hiçbir siyasi partiye seçim propagandası yaptırmayacağız" ve HDP'lilerin halka saldırdığı iddiasıyla yapılan açıklamalar hatırlatılarak, "Biz bu kirli siyaset tarzını tanıyoruz" diye belirtildi.
Halk Cephesi'nin belirli bir siyasi etkinlik sağladığı mahallelerde diğer sol parti ve örgütlere sistematik olarak siyaset yasağı uygulamaya çalıştığı kaydedilen açıklamada, "Grupçu, rekabetçi, antidemokratik, ben merkezci ve sol içi düşmanlaşmayı örgütleyen bir siyaset tarzına sahip olan Halk Cephesi, sol içi pek çok çatışmanın müsebbibidir. Nurtepe'de daha önce de aynı siyaset yasakçılığından kaynaklanan gerilimler yaşanmıştır ve Halk Cephesi adeta mahalle kabadayılığını andıran bu anlayışıyla sol içi sürtüşmeleri körüklemektedir" ifadelerine yer verildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Köşk için yurt dışında kurulan sandıklar ilgi görmedi

SONRAKİ HABER

Çöp kamyonuna sıkışan temizlik işçisi haytını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...