30 Temmuz 2014 06:00

Medical Park'ın vergi oyunu

Türkiye’de 12 ilde toplam 15 hastane, 2 hastane kompleksi ve 1 tıp merkezi ile toplam 18 hizmet merkezi bulunan Medical Park Hastaneler Grubunun faturasındaki bir ayrıntı göze çarpıyor. Hastanenin İzmir Şubesi’nin kestiği faturada ve web sayfasında merkez Batman olarak gözüküyor.

Medical Park\'ın vergi oyunu
Paylaş

Türkiye’de 12 ilde toplam 15 hastane, 2 hastane kompleksi ve 1 tıp merkezi ile toplam 18 hizmet merkezi bulunan Medical Park Hastaneler Grubunun faturasındaki bir ayrıntı göze çarpıyor. Hastanenin İzmir  Şubesi’nin kestiği faturada ve web sayfasında merkez Batman olarak gözüküyor.   

Söz konusu ayrıntı, Medical Park’ın vergi ödememek için böyle bir tercih yaptığı ihtimalini akıllara getirdi. Çünkü Batman teşvik kapmasındaki, vergiden muafiyeti yüksek illerden biri.
Hükümetin düzenlediği son teşvik paketinde, aralarında Batman’ın da bulunduğu altıncı bölgede yer alan illere yatırım yapan şirketlerin diğer illerdeki işletmeleri de vergi indiminden yararlanıyor.  

12 ile yayılan her ay milyonlarca ciro yapan, onlarca spor kulübüne sponsor olan şirketin merkezinin Batman gibi teşvik cenneti bir il olması, “Herkese var devlete yok” dedirtti. Söz konusu yargının sebebi İzmir’deki hastanenin Medical Park'a bağlı Sentez Sağlık Hizmetleri'nin şubesi olması ve hüketin hazırladığı teşvik yasasının ardından 2010 yılında kurulması.
Hastanenin Antep Şubesi’nin merkezi de Batman gözüküyor.

ULUSLARARASI ORTAKLI HASTANE

1995 yılından beri var olan Medical Park Hastaneler Grubunun, ortaklarından ABD’li Carlyle, geçtiğimiz aylarda hisselerini dört ayrı uluslararası fona devredip ortaklıktan ayrılmıştı.
Medical Park’a ortak olan Kanada, Singapur ve Avrupa merkezli üç ayrı emeklilik fonu her biri 100 milyar doların üzerinde varlık yönetiyor. Diğer fon ise Turkven’in danışmanlığını yaptığı bir girişim sermayesi fonu. Aynı anda diğer ortaklar Sancak Grubu ve Muharrem Usta’nın da hisse satışı ile bu dört fon Medical Park’ın çoğunluk hissesine sahip oldu. Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, satış sonrası yaptığı açıklamada, “Bu işlem, büyüyen piyasalardaki kaliteli ve kurumsal yönetişime bağlı şirketlerin iyi performansı sayesinde dünya ekonomisinin içinde bulunduğu zorlu dönemlerde bile değer elde edebileceğini göstermektedir” şeklinde konuşmuştu.


FENERBAHÇE’DEN BAŞ PEHLİVANA SPONSOR

Medical Park Hastaneler Grubu sponsorluklarıyla dikkat çekiyor. İşte sponsor olunan kulüpler: Fenerbahçe, Galatasaray, Medical Park Antalyaspor, Gaziantepspor Kulübü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Kasımpaşa, Elazığspor, Trabzonspor Medical Park Basketbol, Tokatspor Kulübü, Batman Petrol Spor, Batman Belediye Spor, Uşak Belediye Spor, Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Derneği Spor AŞ, Uşak Üniversitesi, Akut Kar Sporlar.

Ayrıca, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı’ya, Medical Park Samsun Hastanesi sağlık sponsoru olmuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Duvarlar, muhalif sanatın sesidir

SONRAKİ HABER

ABD ve AB Rusya\'ya yönelik yaptırımlarını genişletti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...