29 Temmuz 2014 20:57

Dersim'de Rojava ve Filistin'e saldırılar protesto edildi

KESK Dersim Şubeler Platformu, IŞİD'in Rojava'ya, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını yürüyüş ile protesto etti.

Dersim\'de Rojava ve Filistin\'e saldırılar protesto edildi
Paylaş

KESK Dersim Şubeler Platformu, IŞİD'in Rojava'ya, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını yürüyüş ile protesto etti.

KESK Dersim Şubeler Platformu, IŞİD'in Kobanê'ye yönelik İsrail'inde Gazze'ye yönelik kanlı saldırılarını kınamak amacıyla çarşı merkezinden Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe DBP, EMEP, ESP üyeleri, Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. "Ortadoğu'da savaşa hayır, Filistin ve Rojava halkları yalnız değildir" yazılı pankart açan kitle sık sık "Rojava halkı yalnız değildir", "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları attı. Seyit Rıza Meydanı'na varan kitle burada alkış ve ıslıklar ile karşılandı.

Burada kısa bir açıklama yapan KESK Dersim Şubeler Platformu sözcüsü Azad Günderci, bütün dünyanın gözleri önünde Filistin ve Rojava'da büyük bir insanlık dramının yaşandığını ifade ederek, Emperyalist güçlerin Ortadoğu'yu yeniden dizayn etme ve bölgenin yıpranan gerici iktidarlarını ayakta tutma arayışlarının olduğunu belirtti. Bu güçlerin özellikle Suriye ve Irak'ta çıkardığı iç savaşa bağlı olarak İsrail'in Filistin, IŞİD çetelerinin ise Rojava halkını hedef alan saldırılarının yoğunlaştığını dile getiren Günderici, Ortadoğu'da yaşanan bu insanlık trajedisinin karşısında İsrail'e destek veren uluslararası güçlerin hala seyirci kalmalarının, katliama suç ortakları olduklarının göstergesi oluğuna dikkat çekti.

KESK olarak İsrail'in Filistin halkına, IŞİD çetelerinin Rojava halkına yönelik olarak başlatmış olduğu saldırıları lanetlediklerini ifade eden Günderici, "Yıllardır İsrail'in zulmüne karşı onurlu direnişini sürdüren Filistinli kardeşlerimizi ve bir yandan da IŞİD çetelerine karşı kahramanca direnip bir yandan özgür bir yaşamın temellerini atmaya çalışan Rojava halkının onurlu mücadelesini selamlıyoruz" dedi. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

Performans tuzağı

SONRAKİ HABER

Trafo merkezi patladı, Hakkari karanlıkta kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...