29 Temmuz 2014 20:27

Hasankeyf üzerinden propaganda

Yeni Şafak gazetesi, söz konusu hükümet icraatları olunca nasıl allayıp pullayacağını şaşırıyor. Bugün çıkan gazetenin ikinci sayfasında “Hasankeyf’te çözüm bereketi” başlıklı haberiyle çözüm sürecini öveceğiz derken, Hasankeyf’i sular altında bırakacak baraj yapımına hiç değinmedi.

Hasankeyf  üzerinden propaganda
Paylaş

Yeni Şafak gazetesi, söz konusu hükümet icraatları olunca nasıl allayıp pullayacağını şaşırıyor. Bugün çıkan gazetenin ikinci sayfasında “Hasankeyf’te çözüm bereketi” başlıklı haberiyle  çözüm sürecini öveceğiz derken, Hasankeyf’i sular altında bırakacak baraj yapımına hiç değinmedi.

Gazete, haberinde hem Hasankeyf’in tarihi güzellikler açısından ne kadar önemli olduğunu söyledi hem de turistlerin bu ilçeye akın ettiğinden bahsetti. Haberde şu ifadeler kullanıldı: "Tarih kokan mistik dokusuyla adeta açık hava müzesi konumundaki  Batman’ın Hasankeyf ilçesi çözüm sürecinin meyvelerini topluyor.  Sürecin olumlu yansımasıyla bölgedeki barış ve huzur ortamını fırsat bilen  çok sayıda yerli ve yabancı turist, tarihi ve doğal güzellikleri gönül rahatlığıyla geziyor. Süreçten mutluluk duyan turistlerin Hasankeyf’e gelmesi, ilçenin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. "

ÇÖZÜM SÜRECİ TURİSTİ ARTIRMIŞ

Gazete haberinde Hasankeyf’in yok edileceğinden bahsetmediği gibi çözüm sürecinden kaynaklı bölgenin bir cazibe merkezi haline geldiğini anlattı. Elbette bölgedeki birçok tarihi ve doğal güzellikler çözüm süreci vesilesi ile turistlerin rahatlıkla gittiği yerler oldu. Ancak Hasankeyf çözüm sürecinden önce de turistlerin akınına uğruyordu.

Örneğin Sabah gazetesi 2009 tarihli haberinde şöyle diyor: “Batman Kültür ve Turizm İl Müdürü Selahattin Ortaboy, Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’i 2009 yılının 11 aylık döneminde yaklaşık 1 milyon turistin ziyaret ettiğini, ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Ortaboy, bu yıl ziyaretçi sayısının 1 milyona ulaştığını kaydetti.

Yani haberde 2009 yılın da 1 milyon olan sayının gittikçe arttığından bahsediliyor.

Kültür Bakanlığına bağlı İl Kültür ve Turizm müdürlüğünün İnternet sitesinde ise 2014 yılı için şöyle söyleniliyor: Geçtiğimiz yıl 1 Milyon 250 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan Hasankeyf’e bu yıl 1 Milyon 750 bin turistin gelmesi bekleniyor.

SULAR ALTINDA KALACAK

Çözüm sürecinin Batman Hasankeyf’e turist çekmesinde mutlaka etkisi vardır ancak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün İnternet sitesinde  şöyle deniyor: Ilusu Barajı’nın suları altında kalma tehlikesinin ortaya çıkması Hasankeyf’i görmek isteyenlerin sayısını artırdı.

Hasankeyf üzerinde yapılması planlanan Ilısu Barajı ile sular altında kalma ve tüm kültürel hazinesini yitirme tehlikesi ile karşı karşıya. Hasankeyf’in 2014 –2015 yılında sular altında kalması bekleniyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de trans bireye silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Oo TV filmi, alırım bir dal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...