29 Temmuz 2014 17:10

22 Temmuz Operasyonunda 11 polis hakkında tutuklama kararı

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 49 polis hakkında verilen karar okundu. Açıklanan karara göre gözaltında bulunan 49 polisten 38'i serbest bırakıldı, Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 11 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi.

22 Temmuz Operasyonunda 11 polis hakkında tutuklama kararı
Paylaş

22 Temmuz operasyonu kapsamında 49 kişi hakkındaki kararı 21.00'da açıklayacağını belirten Hakim İslam Çiçek, kararı 3 saat gecikmeyle açıkladı.

Aralarında Yurt Atayün'ün de bulunduğu 11 kişi tutuklandı. 38 kişi serbest kalırken bu kişilerden 8'i hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Yurt dışına çıkış yasağı konulanlar arasında İstanbul Eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse ve Emniyet Amiri Gaffur Ataç da yer alıyor. Soruşturma kapsamında mahkemece ifadeleri alınamayan 17 kişinin tamamı da serbest kalanlar arasında.

22 temmuz soruşturmasında 11 şüphelinin, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.

MAHKEME SONRASI AVUKATLARDAN AÇIKLAMA

22 Temmuz soruşturması kapsamında mahkemenin kararı açıklamasının ardından polis avukatları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Avukat Kemal Şimşek, "49 kişiden, şuanda sadece 11 kişisi hakkında tutuklama kararı verildi. Yalnız ifadesi alınamayanlar, ifadeleri alınamadığı için tutuklu olmamalarına karar verilmiş oldu. Tutuklananların arkasındayız. Gözaltındakilerin savunma hakları kısıtlandı. Savunmalarını yeterli şekilde verilmelerine izin verilmedi. Delil sunulamadan böyle bir tutuklama kararı çıktı; itirazını yapacağız. Ondan da ümitliyiz. Umuyoruz ki adalet tecelli eder ve bu arkadaşlarımız da serbest kalır. İçeride bekletildik. Ciddi bir psikolojik savaş oluştu. Koridorda yüzlerce polisin arasında biz de beklemek zorunda kaldık. Nihayetinde böyle bir karar verildi. Savunma avukatları olarak dosyada halen kendilerini suçlamaya yetecek delil olmadığını düşünüyoruz. Sonuna kadar bu davanın arkasındayız. Bu davanın sonucunda da bütün arkadaşlarımızın serbest kalacağından eminiz. Müvekkillerimiz, yıllarca vatan için kahramanca çalışmış insanlar" dedi.

'CASUSLUKTAN SUÇLANIYOR BU İNSANLAR'

Avukat Kamil Ata ise, "Burada casusluktan suçlanıyor bu insanlar. Siyasi bir soruşturma bu soruşturma. Siyasi iktidar terör örgütleriyle kol kola geziyor. Bu suçlamanın haksız olduğunu biliyoruz. Mahkemenin tutuklama yapacağına emindik. İstenen buydu zaten. Bu nedenle de mahkemenin tutuklama yapacağına hazırdık. İçerideki insanlar da hazırdı; ancak mahkeme kısmi bir karar verdi" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kent Gıda işçileri grev alanında bayramlaştı

SONRAKİ HABER

Çayeli Bakır’a dinamit protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...