29 Temmuz 2014 16:23

Erdoğan'ın Gazze bombalanırken yaptığı maç TBMM gündeminde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda düzenlenen futbol maçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.

Erdoğan\'ın Gazze bombalanırken yaptığı maç TBMM gündeminde
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda düzenlenen futbol maçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.
Konuya ilişkin Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Filistin’e yönelik İsrail saldırılarının devam ettiği hatta Filistin Genç Milli Takımı’nın kalecisi Ahmed Ebu Sida’nın İsrail saldırılarında öldürüldüğü saatlerde kahkahalar eşliğinde bir gösteri maçı düzenlenmesi ve eğlenceye dönüştürülen gösteri maçının 76 milyon vatandaşın vergilerinin ve katkı payı ödemelerinin aktarıldığı TRT tarafından yayınlanmasının yasal dayanağı nedir?​” diye sordu.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:
*26 Temmuz 2014 akşamı Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın açılışında Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu N. Bilal Erdoğan’ın da katıldıkları gösteri maçı için devlet kaynaklarından - İBB dahil-gerçek kişi ve tüzel kişilere ödemeler yapılmış mıdır? Yapıldıysa kimlere ne kadar tutarlarda ödemeler yapılmıştır?
*26 Temmuz 2014 akşamı Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın açılışında Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu N. Bilal Erdoğan'ın da katıldıkları gösteri maçı için devlet kaynaklarından-İBB dahil -Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Acun Medya Prodüksiyon ve Reklam Hizmetleri A.Ş.‘ye ödeme yapıldığı iddiası doğru mudur?
*İddia doğruysa devlet kaynaklarından-İBB dahil-Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Acun Medya Prodüksiyon ve Reklam Hizmetleri A.Ş’ye yapılan toplam ödeme tutarı ne kadardır?
*Gösteri maçının TRT Haber’den yayınlanması sonucu TRT’nin yaptığı tüm masrafların toplam tutarı ne kadardır?
*Stat açılışı ve gösteri maçı için TRT kanallarından 26 Temmuz 2014 günü yapılan tüm yayınların toplam süresi ne kadardır?
*1 Mart 2013 tarihinde yayınlanan ihale sonuç ilanına göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ihaleyi 134 milyon 949 bin 900 TL’ye üstlenen ve 8 Şubat 2013 tarihinde sözleşme imzalanan Kalyon İnşaat Sanayi ve ticaret A.Ş. ile büyük ortağının AKP eli olduğu ASL İnşaat Taahhüt ve San. Tic. Ltd. Şirketi i’ne Başakşehir Fatih Terim Stadı inşaatı için yapılan tüm ödemelerin toplam tutarları ne kadardır?
*Başakşehir Fatih Terim Stadı inşaatının teslim tarihi itibarıyla toplam maliyeti ne kadardır?
*Filistin’e yönelik İsrail saldırılarının devam ettiği hatta Filistin Genç Milli Takımı'nın kalecisi Ahmed Ebu Sida'nın İsrail saldırılarında öldürüldüğü saatlerde kahkahalar eşliğinde bir gösteri maçı düzenlenmesi ve eğlenceye dönüştürülen gösteri maçının 76 milyon vatandaşın vergilerinin ve katkı payı ödemelerinin aktarıldığı TRT tarafından yayınlanmasının yasal dayanağı nedir? Yayının sağladığı kamu yararı nedir? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de 2. Çanturlular Buluşması başlıyor

SONRAKİ HABER

\'Dink cinayeti organize ve siyasidir; Erdoğan da aktörleri biliyor\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...