29 Temmuz 2014 09:50

Demirtaş, Somalı ailelerin selamını Roboskililere taşıdı

Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünü ziyaret ederek acılı ailelerle bayramlaştı. Demirtaş, Somalı ailelerin selamını Roboskili ailelere getirdiklerini söyledi. Öte yandan, Selahattin Demirtaş’ın İstanbul- Küçükçekmece’deki seçim bürosuna silahlı saldırı düzenledi.

Demirtaş, Somalı ailelerin selamını Roboskililere taşıdı
Paylaş

Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Ramazan Bayramı ve seçim gezileri kapsamında Şırnak ziyaretinin son durağında Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünü ziyaret etti. Roboski köyü girişinde Demirtaş'a eşlik eden yüzlerce araç konvoyunun trafiği tıkatması nedeniyle yurttaşlar araçlardan inerek Roboski köyüne yürüyerek ulaştı. Demirtaş ve beraberindeki heyeti yüzlerce Roboskili yurttaş alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Roboski katliamında yaşamını kaybeden aileler ise Demirtaş'ı katliamda yaşamını yitirdikleri çocukların resimlerini taşıyarak ve siyah elbiseler giyerek karşıladı. Burada katliamda yaşamını yitirenler anısında saygı duruşu yapılırken “çarxa şoreşe” marşı okundu. Yurttaşlar sık sık "Şehit namirin", "Biji Serok Apo" sloganlarını atarken Roboski aileler adına konuşan Ferhat Encü, 2,5 yıldır Roboski katliamının yaşandığını belirterek o günden beri bayramı yas olarak ilan ettiklerini söyledi. Bu bayramın barışa ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Encü, Roboskiler adında Demirtaş'ın ziyaretinden dolayı Demirtaş'a teşekkür etti.
Ardından konuşan Demirtaş, bayramın bütün Kürt halkı başta olmak üzere, bu coğrafyada yaşayan ezilen halklara barış ve demokrasi getirmesini diledi. Dün 301 insanın devlet eli ile katledildiği Soma'da bugün ise 34 gencin katledildiği Roboski de olduğunu belirten Demirtaş, Somda’ki acılı annelerin ve ailelerin bayram selamlarını Roboskili ailelere getirdiğini söyledi. Bu ülkede herkesin devletin haksızlığını gördüğüne ve bu devletin hiç kimseye insanlık muamelesi yapmadığına dikkat çeken Demirtaş, "Devlet, Kürt halkının dilini yok saydı. Kürdü yok saydı, zülüm yaptı. Artık Türkiye'deki diğer halklar da Kürt halkına yapılan bu haksızlığı görüyor ve artık barışın vakti olduğunu anladı" dedi.

'ÇÖZÜM VE BARIŞ ANNELERİN ACILARIN BİRLEŞTİRMESİNDEN GEÇİYOR'
Türkiye ve “Kürdistan”da yaşayan halkların devletin zulmünden artık bıktığını ifade eden Demirtaş, halkların kendisine bağıran, çağıran bir başkanı istemediğini belirterek halkların artık barış, adalet ve kardeşlik içerisinde olan bir devlet istediğini ve bunu cumhurbaşkanlık seçimi ile gerçekleştireceklerini belirtti. Erdoğan'ın Soma ve Roboski halkından şu ana kadar özür dilemediğini vurgulayan Demirtaş, böyle bir insanın acılı ailelerin başkanı değil de, ancak sermayenin başkanı olabileceğini dile getirdi. Hükümetin Roboski katliamının üstünü yargı ile kapattığını söyleyen Demirtaş, "Bu tepelerin arkasında 34 genci katlettiler. Bir on başına bile disiplin cezası vermediler. Robosksili aileler kimseye bir haksızlık yapmadı. Erdemli ve onurlu bir duruş sergileyerek çocukların katillerin yakalarına yapıştılar. Demek ki çözüm Erdoğan'ın iki dudağı arasından geçmiyor. Çözüm ve barış annelerin acıların birleştirmesinden geçiyor. Bu ülkede evlatları katledilen aileler bir oldu, gözyaşları aynı aktı" şeklinde konuştu.

'ROBOSKİ VE SOMA'NIN HESABINI SORACAĞIZ'
"Roboski'yi unutursak kalbimiz kurusun diyen kim varsa bilsin ki seçimden sonra bunun hesabını biz soracağız" diyen Demirtaş, kazandıkları taktirde başta Roboski, Soma katliamları olmak üzere bütün katliamların hesabını soracaklarını söyledi. Demirtaş, daha güzel bayramlar için el ele vererek birlik ve beraberlik içinde çalışıp zaferi kazanmak istediklerini ifade etti.

Yapılan konuşmanın ardından Demirtaş ve beraberindeki heyet, yaşamını yitirenlerin gömüldüğü mezarlığı ziyaret ederek dualar okudu. Duaların ardından heyet Roboski’den ayrıldı. (DİHA)


DEMİRTAŞ’IN SEÇİM BÜROSUNA SİLAHLI SALDIRI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki hafta kala, Selahattin Demirtaş’ın Küçükçekmece’deki  seçim bürosuna silahlı saldırı düzenledi.  Haber verilen polisin olay yerine gelmemesi üzerine partililer, sıkılan kuruşuna ait boş kovanı alıp götürüp, karakola teslim ettiler.

Alınan bilgilere göre, mahallede propaganda amaçlı dolaşan partiye ait anons aracını, içerisinde 3 kişinin bulunduğu beyaz renkte Citroen marka bir araç takip etmeye başladı. Bir süre anons aracının peşine takılıp takip eden araç, anons aracının ardından seçim bürosunun önüne gelmesiyle seçim bürosu önüne kadar geldi. Burada anons aracının içerisinde bulunan partililerin büroya girmelerinden birkaç dakika sonra söz konusu araçtan büroya doğru tabanca ile bir el ateş açıldı. Sıkılan kurşun şans eseri kimseye isabet etmedi.

Açılan ateş üzerine büro içerisinde bulunan partiler kendilerini korumaya çalışırken, açılan bir el ateşin ardından uzaklaşıp bir tur attıktan sonra yeniden büronun önüne gelen saldırganlar biri yeniden silahını çekip, büroya doğru doğrultarak ateş etmek istedi. Bu esnada aynı araçta bulunan yanındaki arkadaşı tarafından 'Burası çok kalabalık' denilerek durdurulan elinde silah bulunan saldırgan partililere yönelik küfür ve hakaretlerde bulunduktan sonra araç hızla uzaklaştı.

Yaşanan saldırı partililer saldırıyı hemen polise haber verdi. Fakat aradan 3 saat geçmesine rağmen polisler olay yerine gelmeyince partilerin kendisi bir el sıkılan kurşuna ait boş kovanı alarak Halkalı Merkez Polis Karakolu'na götürerek polislere teslim etti. Boş kovanın partililerce teslim edilmesinden sonra ancak olay yeri inceleme ekipleri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Öte yandan çevrede yer alan işyerlerine ait güvenlik kameralarından saldırı anında plakası alınamayan söz konusu aracın plakası belirlenip, saldırganların kimliği belirlenebilecek olmasına rağmen bu görüntülerin bile toplanmadığı öğrenildi.

HDP tarafından saldırı sonrasında yapılan yazılı açıklamada "Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş'ın kamuoyunda yarattığı coşku ve heyecanın paniğine kapılan karanlık güçler her seçimde olduğu gibi bu seçimde de harekete geçti" denilerek saldırı kınanırken, öğlen saat 13.00 saldırıya uğrayan büro önünde bir kez daha basın açıklaması yapılacak. (İstanbul/EVRENSEL)

Demirtaş stantlarına 3 ayrı kentte saldırı düzenlendi

ÖNCEKİ HABER

Dağın zirvesinde caz yapıyorlar!

SONRAKİ HABER

Su sıkıntısı çeken İstanbul\'un suyu 42 ülkeye satılıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...