29 Temmuz 2014 08:36

Dağın zirvesinde caz yapıyorlar!

Bir grup müzisyen, bir ip cambazının şovuna eşlik etmek için saatlerce İtalya’daki Dolomit Dağı zirvesindeki Langkofel’a tırmandı. Grup, dağ eteklerinde ‘Slackline’ yapan ip cambaz-larını motive etmek için çalıyor.

Dağın zirvesinde caz yapıyorlar!
Paylaş

Bir grup müzisyen, bir ip cambazının şovuna eşlik etmek için saatlerce İtalya’daki Dolomit Dağı zirvesindeki Langkofel’a tırmandı. Grup, dağ eteklerinde ‘Slackline’ yapan ip cambaz-larını motive etmek için çalıyor.
Dağcı Nicolas Favresse, “Gerçekten buraya iyi titreşimler geçiyor. Çünkü kimi zaman kendi korkunuzun etkisi altında kalıyorsunuz ve müziği duymak çok iyi geliyor” diyor. Müzisyen Lucas Niggli ise, “Bizim için burada çalmak çok özel bir durum. Buradaki kayalıklar, dağcıların hareketleri, bizim buradaki bu gerçekdışı arazide çaldığımız müzik ve rüzgarla birleşiyor” diye ifade ediyor duygularını.

MÜZİK MOTİVE EDİYOR
Dağ eteklerinde ip cambazlığı yapmak olarak da tanımlanabilecek ‘slackline’ alanında dünyanın en iyi isimleri arasında yer alan Armin Holzer, “Bunu başarıp başarmamanız o anda aslında zihinsel olarak nasıl olduğunuza bağlı. Psikolojik bir durum. Tüm vadide duyulan bir müziğin olması benim için harikaydı. Beni motive etti” diyor.
Belçikalı Yıldız Tırmanışçı Nicolas Favresse, kardeşi Oliver ve Sean Villanueva O’Driscoll ile bir ilke imza atmak istiyor. Langkofel’deki kayalar arasına ip gerecekler. İlk deneme başarısız olunca müzisyenler hemen müzik yapmaya başlıyor. Nicolas Gavresse o anı şöyle anlatıyor: “Tırmanış sırasında ya gerçekten tehlikeli olduğu ya da bir bölüm son derece zorlu olduğu için inanılmaz duygusallaşıyorsunuz. Ve tüm bu duygu birikimini içinizden çıkarmanız gerekiyor. Müzik de bu durumda duyguları dışarı çıkarmak için en uygun yol.”

DOĞAÇLAMA MELODİLER
İkinci deneme... Grup, gözleri önünde olan bitene doğaçlama melodilerle eşlik ediyor. Baterist Lucas Niggli; “Heyecan neredeyse kaldırılamayacak kadar büyük ve bu da özel bir enerji oluşmasına yol açıyor” derken Caz Şarkıcısı Andreas Schaerer, “Tabii ki tırmanışçıların heyecanını paylaşıyorsunuz. İpin üzerinde ilerlediklerinde müzik gerçekten atmosfere uyuyor, bir heyecan yaratıyor. Sonuçta bu neredeyse bir hayatta kalma mücadelesi” diye konuşuyor. Müzik işe yarıyor ve bu sefer tırmanmayı başarıyorlar...
Şarkıcı Andreas Schaerer, “Elimde olsa bunu her zaman yapardım. Bu, küf kokulu caz barlarda çalmaktan çok daha heyecanlı. Bunun çok daha fazla yerde yapılmasını umuyorum” diyerek diğer müzisyenlere de çağrıda bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Asırlık lezzet: Tahin helvası

SONRAKİ HABER

Demirtaş, Somalı ailelerin selamını Roboskililere taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...