28 Temmuz 2014 18:38

Gazze'de çocuk parkı ve hastane bombalandı: 10 ölü

Gazze’deki direniş güçlerinin 24 saatlik ateşkesini tanımayan İsrail ordusu, sivillerin tedavi edildiği Şifa Hastanesi’nin kliniğini bombaladı.

Gazze\'de çocuk parkı ve hastane bombalandı: 10 ölü
Paylaş

BÖLGEDEN SON GELİŞME: MAAN NEWS: 21:50 Cibaliye'ye yönelik gerçekleştirilen İsrail ordusu saldırısında 3 kişi öldü 40 kişi yaralandı.

Gazze’deki direniş güçlerinin 24 saatlik ateşkesini tanımayan İsrail ordusuna ait jetlerin, sivillerin tedavi edildiği Şifa Hastanesi’nin kliniğini bombaladığı belirtildi. Kentin batısındaki Nasr Mahallesi’ni hedef alan iki saldırıdan biri Şifa Hastanesi’ndeki ayakta tedavi kliniğini, diğeri ise El Şati Mülteci Kampı’nı hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre 8'i çocuk 10 kişi yaşamını yitirdi, 32'si çocuk 40 kişi yaralandı.. Yaşamını yitiren çocukların parkta aileleriyle oynarken vurulduğu aktarıldı.

İSRAİL'DEN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

İsrail ise iddiaları reddetti. Maan News'a konuşan İsrail hükümeti bölge koordinatörü Yav Mordohay, hastanenin ve parkın kendileri tarafından değil İslami Cihad'ın ateşlediği ancak yerini bulmayan füzeler tarafından vurulduğunu iddia etti. İsrail Ordusundan yapılan açıklamada ise füzeleri Hamas'ın attığı öne sürüldü.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, olay yerinden İsrail ordusuna ait şarapnel parçaları toplandığını, İsrail'in katliamda kendi sorumluluğunu örtbas etmek adına bu hikayeyi uydurduğunu belirtti. Ebu Zuhri, saldırının bir provokasyon olduğunu ve İsrail'in bunun bedelini ödeyeceğini söyledi. Ebu Zuhri, "uluslararası toplumun sessizliği bu katliamı getirdi" yorumunda bulundu.

İSRAİL SALDIRILARI GENİŞLETMEYE HAZIRLANIYOR

Akşam saatlerinde İsrail Ordu Sözcüsü, Gazze'deki saldırıların yayılacağını haber veren bir tehditte bulundu. Ordunun Şucaiye, Zeytun ve Doğu Cibaliye'deki mahallelerde yaşayanlara evlerini terk etmeleri çağrısı yapıldığı belirtildi. İsrail'in tahliye çağrısı yaptığı bölgede 400 bin kişi yaşıyor.

İsrail'in gazetecilere de benzeri uyarılarda bulunduğu belirtiliyor. Bölgede görev yapan fotomuhabiri Paul Hansen tweet'inde "İsrail ordusu gazetecileri arayarak güvenlik sebebiyle otel odalarından dışarı çıkmamalarını istiyor" dedi.

PAZARTESİ GÜNÜ BİLANÇOSU: EN AZ 22 ÖLÜ

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde şu ana kadar 22 kişi yaşamını yitirdi, 100'ün üzerinde kişi yaralandı. Önceki saldırılarda meydana gelen enkazlardaki arama çalışmalarından da 12 cansız beden çıkartıldı. 21 günlük saldırılar sonucu yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 1067'ye yükseldi.

Kassam Tugayları bugün, İsrail'e yönelik tünel saldırısında 10 İsrail askerinin öldürüldüğünü öne sürdü. Güney İsrail'de Eşkol'a yönelik havan topu saldırısında da 4 İsrailli yaşamını yitirdi, 4'ü de yaralandı.

NETANYAHU: TÜNELLER TAMAMEN ETKİSİZ HALE GETİRİLMEDEN OPERASYON SONA ERMEYECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı ve Ordu Genelkurmay Başkanı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Netanyahu, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik uzun bir askeri operasyon sürecine hazır olması gerektiğini söyledi. "İsrailliler füzeler ve ölüm tünellerinin tehdidiyle yaşayamaz. Tünelleri tamamen etkisiz hale getirmeden bu operasyonu sonlandırmayacağız" diyen Netanyahu, uluslararası toplumun Gazze'nin silahsızlandırılmasını talep etmesi gerektiğini söyledi.

KERRY: ATEŞKES ÇABALARININ NİHAİ HEDEFİ HAMAS'I SİLAHSIZLANDIRMAK OLMALI

Öte yandan ABD'ye dönen John Kerry, ateşkesin bugün başlayan Ramazan Bayramı’nı onurlandıracağını, savaşı bitireceğini ve Gazze halkının büyük ihtiyaç duyduğu gıda, ilaç gibi temel maddelerin kente girişini sağlayacağını söyledikten sonra ateşkes çabalarının nihai hedefinin “Hamas’ın ve tüm terörist grupların” silahsızlandırılması olması gerektiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)
 

GAZZE'DE BAYRAM YOK

ÖNCEKİ HABER

Trafikte asıl yangın denetim yangını!

SONRAKİ HABER

RTÜK üyesinden TRT Genel Müdürü\'ne: Haddini bil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...