28 Temmuz 2014 16:07

Hakkari’de barış

Hakkari'de 18 Temmuz’da iki aşiret arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan aşiretler arası kavga DTK ve DBP heyetlerinin yaptığı arabulucukla sonlandırıldı.

Hakkari’de barış
Paylaş

Hakkari'de 18 Temmuz’da iki aşiret arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan aşiretler arası kavga DTK ve DBP heyetlerinin yaptığı arabulucukla sonlandırıldı. Düzenlenen barış iftarına aşiret ileri gelenleri ile DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Hakkari Eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Osman Baydemir, Hakkari eski ve yeni milletvekilleri, belediye başkanları da katıldı.

Yemekte konuşan aşiret liderlerinden Osman Zeydan, “Biz kocaman bir aileyiz. Davamız aynıdır, kardeşiz, mücadelemiz aynıdır, partimiz aynıdır. Aşiretçiliği bir yana bırakalım” dedi.

Kavga eden taraflardan Orhan Piruzbeyoğlu ise bir yurttaşın yaşamını yitirdiğini aktarırken, yaralananlara şifa dileklerinde bulundu, DTK-DBP heyetine ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın görüşme notlarında Hakkari’ye verdiği öneme dikkat çekerek teşekkürlerini sunan Piruzbeyoğlu, korucuların ellerinden silahların alınmasını arzu ettiklerini aktardı.

Olaylarda yaşamını yitiren Mustafa Er’in ailesi adına konuşan Abdurrahman Er yaşananların bir an önce unutulmasını arzu ettiklerini belirterek, “Üzülüyoruz çünkü Hakkari’yi böyle görmek bize acı veriyor, aile olarak düşmanlık gütmüyoruz” dedi. Daha sonra söz alan İsmet Ölmez isimli aşiret mensubu da “Pinyaşini, Ertoşi diye bir şey yok. Bizler aynı halkın çocuklarıyız” dedi.

Osman Baydemi ise Mustafa Er’in ailesine teşekkür ederek, “Barışı sağduyulu yaklaşımlarıyla tesis ettiler. Acılarını içlerine gömerek, başkalarının da kendileri gibi bir acı yaşamasını istemediler” dedi.

İftarın ardından iki aşiret el sıkıştı, daha sonra da teravih namazını birlikte kıldı. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

YPG üç günlük ateşkes ilan etti

SONRAKİ HABER

Ali Fuat Yılmazer: Başbakan bize takdirlerini sunmuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...