28 Temmuz 2014 11:45

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor

Gazze’de direniş örgütlerinin 24 saatlik ateşkes çağrısına riayet etmeyen İsrail, saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusu, Gazze’yi hedef alan 3 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

İsrail\'in Gazze\'ye yönelik saldırıları sürüyor
Paylaş

Gazze’de direniş örgütlerinin 24 saatlik ateşkes çağrısına riayet etmeyen İsrail, saldırılarını sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 4 yaşındaki bir çocuğun İsrail tankından açılan ateş sonucu öldürüldüğü duyuruldu. Filistinli yetkililer Cibaliye'nin doğusunda İsrail askerleri ile Hamas militanları arasında çıkan çatışmada, tankın bir evi vurduğunu ve 4 yaşındaki çocuğun da bu sırada yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İSRAİL ORDUSU: 3 HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİK

İsrail ordusu, Gazze’yi hedef alan 3 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Ordunun iddiasına göre Gazze’nin kuzeyi ve merkezini hedef alan saldırılarda 2 roketatar ve 1 roket üretim tesisi vuruldu.

İsrail, saldırıların Hamas’ın sabah saatlerinde İsrail’e gönderdiği füzeye yanıt olarak gerçekleştirildiğini öne sürdü. Hava saldırıları, ateşkes ilanı sonrası oluşan 12 saatlik sessizlik sonrası gerçekleştirilen ilk saldırılar oldu.

Gazze’deki direniş örgütlerinin ateşkes kararı sonrası İsrail, bunu kabul etmemiş, dün akşam devam eden saldırılarda en az 2 Filistinli daha yaşamını yitirmişti.

İsrail’in saldırıları sürdürmesi üzerine Hamas’ın da misillemede bulunduğu ve 1 sivil İsrailli’nin yaralandığı duyurulmuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail ile Gazze'deki direniş güçleri arasında "acil ve ön koşulsuz olarak insanı ateşkes" sağlanması çağrısı yaparken ABD Başkanı Barack Obama da İsrail'e ateşkes telkininde bulundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, bir camiyi daha havaya uçurdu

SONRAKİ HABER

İki araç kafa kafaya çarpıştı: 4 ölü 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...