28 Temmuz 2014 11:25

IŞİD, bir camiyi daha havaya uçurdu

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Musul’da bir camiyi daha havaya uçurdu. 14. yüzyıldan kalma Hz. Cercis Camii ve Türbesi, IŞİD bombalarıyla yerle bir edildi.

IŞİD, bir camiyi daha havaya uçurdu
Paylaş

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Musul’da bir camiyi daha havaya uçurdu. 14. yüzyıldan kalma Hz. Cercis Camii ve Türbesi, IŞİD bombalarıyla yerle bir edildi. IŞİD, geçtiğimiz haftadan bu yana 6 camiyi yok etti.

IŞİD’in havaya uçurduğu camiler arasında Hz. Şit Camii, Hz. Yunus Camii gibi camiiler de bulunuyordu. IŞİD, söz konusu camilerin artık ibadet değil dine hakaret yeri olarak kullanıldığını iddia ediyor.

Federal Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Cumartesi akşamı, IŞİD’in camileri yok etmesine ilişkin yaptığı açıklamada bunun tüm insanlık ve dini değerlere aykırı olduğunu belirtmişti.

Hz. Cercis Camii, 14. yüzyılın sonlarında Kureyş Mezarlığı’nın üzerine inşa edilmişti. Hz. İsa’dan sonra geldiğine inanılan, Hıristiyanların “Aya Yorgi”, İslami kaynakların “Cercis Aleyhisselam” ya da “Cercis Nebi” adıyla andığı Cercis’in Mezopotamya’da yaşadığına inanılıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM Güvenlik Konseyi\'nden \'ön koşulsuz\' ateşkes çağrısı

SONRAKİ HABER

İsrail\'in Gazze\'ye yönelik saldırıları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...