28 Temmuz 2014 10:05

'Konsolosluk görevlilerimizin bayramı aileleriyle geçirmelerini istemiştik'

Bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cami çıkışında açıklamalarda bulundu.

\'Konsolosluk görevlilerimizin bayramı aileleriyle geçirmelerini istemiştik\'
Paylaş

Bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cami çıkışında açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek küçüklerin gözlerinden öptüğünü söyleyen Gül, Türkiye'de huzurlu bir bayram geçtiğini dile getirdi.

Gül şöyle konuştu: "Ama kardeşlerimizin huzur içinde olmadığını, hatta tam tersine büyük sıkıntılar, gözyaşları, büyük acılar çektiğini görünce de tabii ki bu mutluluğu tam içimizde hissedemiyoruz. Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Gazze'de bütün buralardaki Müslüman kardeşlerimizin çilesini ve acısını içimizde yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu mübarek günler hatrına Cenab-ı Allah'a bütün İslam dünyasına huzur, barış, kolaylık versin diye dualar ettik. Şüphesiz ki Musul'da zorla alıkonulan konsolosluk görevlilerimizin bayramda aileleriyle olmalarını çok arzu etmiştik ve çok uğraşmıştık. Maalesef şu ana kadar bu da gerçekleşmedi. Onların da bayramını, bütün ailelerinin, yakınlarının, hepsinin bayramını, şüphesiz ki üzüntülü bayramlarını tebrik ediyorum. İnşallah onlar da kazasız belasız bir şekilde ailelerine kavuşacaklardır. Hep bunun için uğraşıyoruz"

Abdullah Gül, gazetecilerin de bayramını kutladı. Gül açıklama yaptığı sırada vatandaşlar, "Başbakan Gül" şeklinde tezahüratta bulundu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İhsanoğlu\'dan bayram mesajı

SONRAKİ HABER

Demirtaş\'tan bayram mesajı: Faşizan, ırkçı politikalar kaybedecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...