27 Temmuz 2014 23:20

TRT Genel Müdürü Şahin'den Demirtaş'a 'yayını keseriz' tehdidi

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın halkın vergisiyle yayın yapması nedeniyle Başbakan Erdoğan lehine "taraflılık" sergilediği için eleştirdiği TRT'nin Genel Müdürü İbrahim Şahin, haddini aştı. Şahin, Demirtaş'ın eleştirilerinin sürdürmesi halinde "yayın kesme" tehdidinde bulundu.

TRT Genel Müdürü Şahin\'den Demirtaş\'a \'yayını keseriz\' tehdidi
Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın halkın vergisiyle yayın yapması nedeniyle Başbakan Erdoğan lehine "taraflılık" sergilediği için eleştirdiği TRT'nin Genel Müdürü İbrahim Şahin, Demirtaş'ın eleştirilerinin sürdürmesi halinde "yayın kesme" tehdidinde bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) daha önce "yayınlarında eşitlik" ilkesine aykırı davrandığı gerekçesiyle iki kez uyardığı TRT, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın "taraflılık" eleştirilerine "yayın kesme" tehdidiyle karşılık verdi. Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Aydın'da gerçekleştirdiği mitingde TRT'ye dönük bu eleştirilerini sürdüren Demirtaş'a yayınlarına yer vermeme tehdidinde bulundu.

Yaptığı yazılı açıklamada Şahin, bu tehdidi şu ifadelerle dile getirdi: "Cumhurbaşkanlığı yarışı toplumun tüm kesimlerinin dikkatle izlediği ve doğru haber alarak karar oluşturduğu bir süreçtir. Kendilerini yarışta daha şimdiden mağlup görenlerin, bizim üzerimizden mazeret üretme kurnazlığına başvurması milletimiz tarafından yakından izlenmektedir. Herkes kendi sorumluluğunu taşımalı, başka kişi ya da kurumlar üzerinden kendi başarısızlıklarına ucuz gerekçeler üretmekten vazgeçmelidir. Sayın Demirtaş'ın Aydın konuşması en hafif ifadeyle talihsizliktir. Bundan sonra TRT'yi hedef alan bu ağır ithamlar canlı yayınlarda devam ederse yayını keseceğiz."

Açıklamasında Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'a YSK tarafından adayların resmen ilan edildiği 11 Temmuz tarihinden bu yana, canlı yayınlarda toplam 224 dakika yer verildiğini belirtmesine rağmen Şahin'in bu tarihten öncesine dair herhangi bir bilgi vermemesi de dikkat çekti.

Oysa ki RTÜK Başkan vekili Hasan Tahsin Fendoğlu, seçim sürecinin başladığı 39 Haziran'dan 10 Temmuz'a kadar TRT Haber'in Erdoğan'a 559 dakika, Ekmeleddin İhsanoğlu'na 137 dakika, Selahattin Demirtaş'a ise sadece 18 dakika ayırdığını açıklamıştı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Gazze; halkların öfkesi ve iktidarların ihaneti arasında

SONRAKİ HABER

Meşal: Yahudilerle bir arada yaşayabiliriz, işgalcilerle yaşayamayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...